Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kibervédelmi képzéseket és tanácsokat adunk majd Kuvaitnak

Tóth Dalma

2016.10.30. 12:28

A magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. és a kuvaiti internetszolgáltató QualityNet együttmûködési megállapodást jelentett be, melynek értelmében a magyar partner IT biztonsági tanácsadást és képzést nyújt majd.
A tájékoztatás szerint a teljes magyar tulajdonban lévő vállalat 2017-ben 1-2 millió dollár árbevétellel számol az egyezség eredményeként, amely 2-3 év alatt elérheti az 5-10 millió dollárt is. Amennyiben újabb szolgáltatásokkal és termékekkel lép a piacra, akkor piaci részesedése elérheti akár a kuvaiti biztonsági piac 5-10 százalékát is.

A nyilvános adatbázis szerint a kft. alapítása évében, 2014-ben 589 millió forint árbevételt ért el, ami tavaly 1,126 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye pedig 89 millió forintra emelkedett az egy évvel korábbi 86,1 millióról. Az adózott eredmény alacsony növekedésének oka a dolgozói létszám bővülése és ennek megfelelően az infrastruktúra megemelkedett költségszintje.

A QualityNet-et 1998-ban alapította a kuvaiti kommunikációs minisztérium, később tulajdonjogának 90 százalékát a Bahreini központú Batelco vásárolta meg, és azóta is 90 százalékos tulajdonosa a vállalatnak. A fennmaradó 10 százalék a National Bank of Kuwait tulajdona. A QualityNet piaci részesedését tekintve a legnagyobb szolgáltatási portfólióval rendelkezik Kuvaitban.

A Perzsa-öböl menti államban és a térségben a biztonság, ezen belül az IT biztonság kiemelt prioritású stratégiai probléma. Nemzetközi politikai és gazdasági helyzete miatt Kuvaitban a biztonság fenyegetettségi szintje az átlagosnál magasabb, ezért a térségben fokozott igény mutatkozik információ-technológiai biztonsági szolgáltatásra is, melyet azonban megfelelő szintű képzés hiányában a helyi szakemberek nem tudnak kielégíteni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére