Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hitler után Merkel az év embere

Horváth József György

2015.12.09. 16:00

A TIME magazin Angela Merkel német kancellárt választotta az év emberének. Jó, mi?
Az amerikai TIME magazin mondhatni elég érdekesen válogatja címlapjára az év embereit.

Az 1923 óta működő hetilap már jó párszor mellényúlt választásával. 1938-ban Hitlert, 1939-ben és 1942-ben pedig Sztálint rakta éves különszámának a címlapjára. Nem volt ez mindig így. 1930-ban Mahatma Gandhit, 1956-ban pedig az orosz elnyomás ellen küzdő magyar szabadságharcost választották az év emberének.

Nem érdekes?

Egyszer a béke és a szabadság harcosait, máskor pedig az elnyomóikat? Jól van ez így?

A TIME magazin már lassan 90 éve nem változtat a stratégiáján. Sokszor azt is gondolhatnánk, hogy direkt válogat címlapjára zsarnokokat. Bár lehet, hogy azok fizetnek neki. Portrén volt már náluk Teng Hsziao-ping, Andropov, Gorbacsov, 2000-ben és 2004-ben George Bush, 2008-ban és 2012-ben pedig Barack Obama. 2013-tól úgy látszott, hogy a lap elkezdett józanodni, hiszen két éve Ferenc pápát, tavaly pedig az Ebola ellen harcolókat választották az év emberének.

A magazin nem bírta sokáig cinizmus nélkül, és 2015-re olyan illusztris társaságot állított össze az év embere jelöltjeiből, hogy azt még Joker Suicide Squad-ja is megirigyelné...

A idei év jelöltjei közt volt Donald Trump ingatlanmágnás és republikánus elnökjelölt, valamint Caitlyn Jenner amerikai tévés személyiség is, aki amellett, hogy vad republikánus és hithű keresztény, 2015-ben férfiból nővé operáltatta magát.

A legaberráltabb jelölés mégis Abu Bakr al-Baghdadit, az Iszlám Állam vezetőjét illeti. Köszönjük, Amerika!

De ki más is nyerhette volna az év embere kitüntetést, mint Európa gondatlan édesanyja, az öreg kontinens fekete angyala: Angela Merkel.

Az év emberévé választást taglaló videó úgy beszél a német kancellárról, mint Európa legerősebb emberéről, a görög pénzügyi válság megoldójáról és a migrációs válság főhőséről, hosszan fejtegetve a kancellár asszony sanyarú, kommunista elnyomás alatti fiatal éveit, a demokrácia bajnokának állítják be a politikust. A magazin szerint Merkel 2015-ben többször is bebizonyította, hogy Európa képtelen nélküle megoldani saját problémáit.

Kár, hogy a TIME újságírói nem értesültek róla: Merkel hozta a fejünkre a vészt.

A magazin ebben az évben is rosszul választott, ezért szeretnénk megemlíteni pár alternatív példát, kik lehettek volna az év emberei 2015-ben:

1. A magyar, macedón, szerb, szlovén, horvát rendőrök és katonák, akik ma is szembenéznek a migrációs áradattal.
2. A párizsi polgárok, akik november 13-án valóban szembenéztek a terrorizmussal.
3. A kurdok, akik valóban harcolnak az Iszlám Állam ellen.

 Frau Merkelnek pedig gratulálunk! Megdolgozott a címért.

DANKE!

(TIME)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére