Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feltörik a PayPal-felhasználók kártyáit

888.hu

2016.04.22. 11:58

Aggódhatnak azok a felhasználók, akik a PayPal online fizetési rendszert használnak. A közelmúltban annyi számlát törtek fel, hogy a PayPal üzemeltetõi gyakorlatilag képtelenek felvenni a versenyt a hackerekkel. Már magyar áldozat is van.

Múlt héten érkezett a hír, hogy a PayPal nevében ismeretlenek hamis e-maileket küldenek ki a felhasználóknak, aki pedig óvatlanul kattint, és a valódinak tűnő bejelentkezésnél megadja adatait, annak megpróbálnak pénzt leemelni a számlájáról.

A hackerek kisebb összegeket, de akár 100 000 forintot is megpróbálnak elutalni a számláról. Volt olyan magyar áldozat, akit az OTP értesített, hogy próbálkoztak a PayPal-fiókjához kötött bankkártyáján.

A Index egyik olvasója kapott egy adathalász emailt, melyben azt írták, hogy a PayPal-fiókot valamiért részben zárolták, és nem minden funkció érhető el, de nem részletezik, hogy pontosan mi történt és miért, hogy minél többen kattintsanak a hamis linkekre. 

Ám a PayPal rendszerét már sokszor feltörték, az egyik áldozat így mesélt egy korábbi történetéről: 

Feltörték a Paypal számlánkat, komoly összegeket vettek le, 2 héttel korábban kaptam figyelmeztetést a G-mailen, hogy próbálták feltörni a fiókomat. Jelszót változtattam.

Éppen a számítógépen dolgoztam, amikor az e-maileim között arra lettem figyelmes, hogy több levelet is kaptam a PayPaltól. Az e-mailek arról értesítettek, hogy már többször vásároltam, megközelítőleg 200 ezer forint értékben. Azt hittem, hogy helyben elájulok. Gyorsan írtam a paypalnak, megadva a tranzakciós kódokat és jeleztem , hogy nem én voltam. Most vizsgálják , de összesen 300 ezer forintom van függőben."

Az ilyen átverések ellen úgy tudunk a leginkább védekezni, ha bekapcsoljuk a kétlépcsős beléptetést is a PayPalnél, amit (bejelentkezés után) ezen a linken tehetünk meg. Ilyenkor az oldal belépés után még sms-ben is küld kódot, amit meg kell adnunk. 

(Index, Hvg.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére