Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapest egyre jobban vonzza a pénzt

888.hu

2016.03.18. 10:28

Európai összehasonlításban a nyolcadik legvonzóbb ingatlan-befektetési célpont ma Budapest a CRBE friss nemzetközi felmérése szerint.

Prágát és Münchent is lepipáljuk, bár London, Madrid, Párizs, Berlin, Amszterdam, Varsó és Milánó ingatanpiacával továbbra sem vesszük fel a versenyt - többek között ez derült ki a CBRE európai ingatlan-körképéből. A cég felmérése szerint idén komoly tőkebeáramlás várható az európai ingatlanpiacon, ráadásul minden negyedik ingtlanberuházó számára ma már a közép-európai piac számít a legvonzóbbnak. A CBRE szerint ők a "hozamvadászatra" mennek, ugyanis tavaly a második félévben jelentősen esett az első osztályú ingatlanok hozama Nyugat-Európában, így a Közép- és Kelet-Európában elérhető hozamfelár nőtt, ami a régiót még vonzóbbá tette a piaci szereplők számára.

A befektetők továbbra is az irodákat tartják a legkifizetődőbb befektetésnek, hiszen az IT-cégek terjeszkedése, valamint az outsourcing miatt itt már tavaly is jelentős kereslet-növekedést tapasztaltak, miközben a kínálat alig nőtt, így a budapesti irodabérleteken most nagyot lehet szakítani. A lakóingatlan-beruházások iránti érdeklődés az elmúlt év során megduplázódott, és az üzlethelyiség-építési tervek is egyre sokasodnak, most, hogy a lakossági fogyasztás újra erőre kapott (bár tény, hogy a térségben idén egyedül Szlovákiában és Magyarországon nem épül majd új bevásárlóközpont, míg Varsóban, Bukarestben, Kijevben és Poznanban is óriási építkezéseket indítottak). A CBRE arra számít, hogy e téren a hagyományos célpontok (mint Prága és a nagyobb lengyel vidéki városok) mellett Bukarest és Budapest lesznek a befektetők új kedvencei, ez pedig jelentős lendületet adhat a kiskereskedelmi befektetéseknek 2016 során. 

(CBRE, MTI)  
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére