Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenhárom éves Gyurcsány igazi énje

Nagy Gábor

2019.09.17. 17:58

Boldog születésnapot, őszödi beszéd!

Ma tizenhárom éve, hogy kiszivárgott a magyar politikatörténet egyik emblematikus hangfelvétele, az őszödi beszéd:

  • „Világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”
  • „Nincsen sok választás. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. (...) Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”
  • „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni.”
  • „Én azt mondom: vegyen mindenki egy nagy levegőt, igyon kurva sok bort, aludjon egy-két éjszakát és döntse el magában: ha mindenki csak ugyanazt tudja mondani, amit az elmúlt években mindig mondott és nem jut el odáig, hogy (...) lehet, hogy mást kell mondanom, mint amit évekig mondtam, mert különben megint nem fogunk tudni megállapodni.”
  • „Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen. Lesznek tüntetések. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek.”

Magyarország a rendszerváltás utáni legsúlyosabb politikai válságát élte át 2006-ban, mégis a mai napig vannak olyanok, akik Gyurcsány Ferenc május 26-i, Balatonőszödön elmondott performanszát a baloldal igazságbeszédének tartják.

Gyurcsány szerint a rendõrterror része a polgári demokráciának

A jobbikos Simicska lapja, a Magyar Nemzet már a Gyurcsány-féle rendőrterror körüli maszatolásnak is helyet biztosít. Kérdés: Amikor a polgári demokráciáról beszél, abba hogyan fér bele az, ami 2006 őszén történt? Ami akkor történt, az a legkevésbé sem helyezhető bele azokba a kategóriákba, amelyek egy nyugati polgári demokráciát jellemeznek.

A szöveg részleteinek nyilvánosságra kerülése után Budapesten tüntetések kezdődtek, egy nappal a kiszivárgás után a Magyar Televízió épülete előtt eszkalálódtak a demonstrációk, az ’56-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóján pedig a békésen emlékező tömegre lovasrohamot vezényeltek, könnygázgránátokkal, gumilövedékekkel támadtak az emberekre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére