Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs itt senki elnyomva: ez volt a 22. Budapest Pride | FOTÓK

888.hu

2017.07.08. 20:28

Véget ért a 22. Budapest Pride keretében rendezett felvonulás szombaton, nem sokkal este 6 óra elõtt a Várkert Bazárnál. A Kossuth Lajos térrõl indult menet jelentõsebb atrocitás nélkül haladt végig az Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila utca, Lánchíd útvonalon, a rendõrség közlése szerint a hídnál kellett feloszlatniuk egy ellentüntetést.
Idén is nagyot ment a zászlóbiznisz.

A menet útvonalának egy részére helyeztek ki kordonokat, a mellékutcákat rendőrök, illetve rendőrautók állták el. Ezzel kapcsolatban Karlik Cintia, a Budapest Pride szóvivője úgy fogalmazott, a mostani Pride sokkal szabadabb volt, mint az előző években, ami kedvező elmozdulás a jövőre nézve. A divat azonban még mindig nem a prideosok erőssége...

A kissé ittasnak tűnő Jóska bá éppen azt mutatja mekkora dudákat szeretne.

Hogy is szól a mondóka? "Szép vagy szép vagy, szebb a napnál..." (de nem vagy szebb a valagamnál...)

Dalra fakadunk a képektől: "Micsoda nő ez a férfi, neked csak játék a szerelem..."

A korábbi évekkel ellentétben nagy kamionokat nem lehetett látni a felvonuláson, mindössze három, lufikkal feldíszített platós teherautó volt a helyszínen.

Mi ez az új szado-mazo mellkashám divat a "férfiaknál"?

Igen... A divat még mindig nem erősségük...

Õ vajon a felvonulásra jött, vagy csak egy random punk?

Az LMBTQ-közösség múlt héten kezdődött fesztiváljának felvonulása előtt Schiling Árpád rendező kijelentette: a cél az, hogy egyenjogúság legyen, amit nem lesz egyszerű elérni, mert "saját politikai vezetőinkkel szemben kell vállalniuk önmagukat". A rendező úgy fogalmazott, ez nem lesz könnyű, mert a parlamenti képviselők túlnyomó többsége "homofób".

Nincs kétség: az öltözködés az Achilles-sarka a rendezvénynek.

Ööö... nem tudunk mit hozzáfűzni...

Voltak, akinek nem tetszett a menetelés. Valaki az erkélyéről kiabált le a vonulóknak.

A rendezvényt csak néhány helyen zavarták meg ellentüntetők. A Vértanúk terénél mintegy harmincan tiltakoztak, a pólójukon látható feliratok szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz, illetve a Betyársereghez tartoztak, de a rendőrök megakadályozták az atrocitást. Az Október 6. utcánál, majd a Lánchíd pesti hídfőjénél próbálta megzavarni egy-két ellentüntető a menetet, ám a rendőrök megakadályozták, hogy berohanjanak a tömegbe. Erről a rendőrség azt közölte: a szombatra "a Budapest Pride 2017 szervezői részéről újonnan bejelentett, a korábbi felvonulástól eltérő menet útvonalán", a Lánchíd pesti hídfőjénél feloszlattak egy előre be nem jelentett ellentüntetést; nem sérült meg senki.

Voltak, akik agresszió nélkül, higgadtan, transzparensekkel tüntettek:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére