Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nem a Nyugat a véleményszabadság bástyája, hanem Magyarország

Sümeghi Lóránt

2019.04.11. 12:01

Ezer és egy példát tudnánk a közelmúltból kiragadni, hogy Nyugat-Európában miként tiporják lábbal a szólás- és véleményszabadságot. De talán a legékesebb példája a "fejlett Nyugat" ez ügyben tanúsított kettõs mércéjének az az, ahogyan a kollektív nemzetközi sajtó örömködve számolt be arról a hírrõl, hogy Roger Scruton világhírû brit filozófust a véleménye miatt eltávolították a brit kormányból.

Tegnap, azaz szerda délután robbant a nemzetközi sajtóban az a hír, miszerint Roger Scruton világhírű brit konzervatív filozófust kirúgta, valamint elhatárolódott tőle a jelenleg hivatalban lévő konzervatív kormány. Scruton főbenjáró és megbocsáthatatlan bűne pedig a következő volt: többek között őszintén elmondta, hogy mit gondol a világról, Orbán Viktorról, Magyarországról és Soros Györgyről. 

Leegyszerűsítve: elmondta a véleményét.

Ez pedig a "fejlett Nyugaton" – ami elvileg a sokszínűség, az elfogadás, a tolerancia és a megértő álláspontok olvasztótégelyének mindenkori szimbóluma – túl soknak bizonyult. Olyannyira, hogy Scrutont kirúgták a brit építésügyi minisztérium bizottságából, majd ezt követően a kormány is elhatárolódott tőle.

Az, hogy Scruton gondolatai adott esetben tűpontos meglátások voltak nemcsak Soros György magyarországi munkásságával kapcsolatban ("aki úgy gondolja, hogy nincs Soros-birodalom Magyarországon, az nem vette figyelembe tényeket”), hanem a bevándorlást illetően is ("a magyarok rendkívül megrettentek a közel-keleti hatalmas muszlim törzsek hirtelen inváziójától”), ebből a szempontból másodlagosak.

Ugyanis, ha egy filozófus gondol valamit a világról, azt egy demokratikus országban bárminemű következmények nélkül el kellene tudnia mondani – függetlenül a mondandójának igazságtartalmától.

A Nyugattal szemben ezt a jogot pedig Magyarország nemcsak szavatolja, hanem védi is.

Nemcsak Magyarország, hanem annak a miniszterelnöke, Orbán Viktor is. Hiszen ki ne olvasta volna a bevándorláspárti hazai sajtóban azokat a vágyvezérelt, örömködő beszámolókat, miszerint – a szakmabeliek véleménye alapján is minimum megosztónak számító – Bernard-Henry Lévy francia filozófussal és politikai aktivistával Orbán Viktor leült, meghallgatta az érveit és arról beszélgetett vele, hogy milyen jövőt képzel el Európának.

Ugyanis Magyarországon igazságtartalomtól függetlenül – ami kapcsán azért igencsak hadilábon áll Lévy, és nagyjából a kollektív liberális média – mindenki elmondhatja a véleményét. Sőt, utána még végig is turnézhatja az országot olyan hülyeségekkel, hogy "addig vegyenek az emberek EU-s zászlókat, amíg még lehet", meg hogy "az önkény szinte mindent felfal".

Mert kedves Nyugat, így működik a demokrácia és a jogállamiság.

OLVASTAD MÁR?

Kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Sorosék lehetnek a brit EP-választás nyertesei

Sorosék lehetnek a brit EP-választás nyertesei

Amerika, London, Párizs

Az idén áprilisban megtartott EU-csúcson megszületett döntés értelmében hiába voksolt a brit választók többsége az uniós tagságról rendezett népszavazáson a kilépésre (Brexit) 2016. június 23-án, a szigetország kénytelen részt venni a hónap végén esedékes európai parlamenti választásokon.

Dánia véglegessé tenné az ideiglenes határellenőrzést

Gyakorlatilag véget vetnének a dánok Schengen jelenlegi formájának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére