Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi vicc: Fekete-Győr tanítaná Orbánt, helyreállítaná az Országgyűlés tekintélyét

Horváth K. József

2022.05.12. 15:00

Fekete-Győr András jó fiú akar lenni. Első – felejthető – parlamenti felszólalása után beült az ATV stúdiójába és azonnal előjött a farbával.

 

A T. Házbeli felszólalásáról kijelentette: „Én ma egy méltóságteljes üzenetet fogalmaztam meg: szeretném, ha az Országgyűlés tekintélyét és tiszteletét helyreállítanánk.”

Kedves ember ez a Fekete-Győr.

Hogy ki rombolta idáig folyamatosan a parlament tekintélyét, tiszteletét, az ő tudja a legjobban. A saját szövetségesei Gyurcsány Ferenctől Jakab Péteren, Szabó Tímeán át Tordai Bencéig. Ez egy olyan különös névsor, hogy ha valamelyik stand-up-comedys humorista e neveket a műsorában csak simán felsorolja, már önmagában röhög a közönség. Ez kérem a baloldal elmúlt négyéves teljesítményének a mérlege. Ezt sikerült Fekete-Győrnek célba vennie első parlamenti felszólalásában. A sajátjait. Ergo a sajátjaitól mentesítve a közvéleményt akarhatja helyreállítani a parlament tekintélyét. Amely, hála a kormánynak, egyáltalán nem szorul védelemre.

 

Fegyőr ezt az okosságot elmondhatta volna akár egy párttaggyűlésen Gyurcsánynak, aki börtönt emlegetett a kormánytagokkal kapcsolatban, a zsák krumplival erőszakoskodó, Orbán Viktor székébe kéjes vigyorral betelepedő Jakabnak, vagy a kidagadt erek társaságában a T. Ház falai között fejhangon ordibáló Szabó Tímeának. Fegyőrnek őket érdemes történelmi képviselőkhöz hasonlítani, mint Nagy Imre, Kéthly Anna, Bibó István, s akkor azonnal világossá válik a differencia, kik méltók a nemzet képviseletére és kik nem.

Például olyan ember méltó parlamenti megbízatása is véleményes, akiknek a magyar nyelv használata egyszerű ragozási problémát is okozhat. Fegyőr fogalmazott így: „olyan embereket látok képviselni Magyarországot, vagy annak egy részét, akik meglopnak, megcsalnak és meghazudnak bennünket”.
Ez a „meghazudnak bennünket” fordulat különösen érdekes, mivel semmiképpen sem egyezik a nyelvtani szabályokkal. Mert ugye vagy meghazudtolnak bennünket, vagyis a Momentum, azaz baloldal által mondottak hamisak, amire semmiféle bizonyíték nincs, vagy konkrétan hazugságot mondanak, amire szintén nincs adat. Igaz, liberáliséknál szükségtelen valaminek megtörténnie, hogy arról a baloldal a kormány hazugságaként kommunikáljon.

 

Elég csak Fekete-Győr parlamenti alakulóüléssel kapcsolatos azon kijelentésére gondolni, amelyben összevont szemöldökkel belemondta a kamerába, hogy bojkottálni fogják az ülést. Aztán mégsem ezt történt, szépen bevonultak az ülésterembe és letették az esküt, nehogy kimaradjanak az egy-két milliós havi jövedelemből, ami bojkott esetén nem járt volna.

Fekete-Győr maga ismerte el, hogy az előválasztáson mutatott harmatgyenge teljesítménye, illetve a Momentum választáson való leszereplése azért következhetett be, mert „a Momentum kormányzóképességét nem hitték el a választók. Tapasztalatlanság, fiatalság” miatt.

Ha ez így van, akkor miért éppen a Momentum lenne képes tenni bármit is az Országgyűlés iránti tiszteletért és annak méltóságáért? Legfeljebb annyit, hogy legalább nem sértegeti a T. Ház képviselőit, tisztségviselőit, hogy ők is Kéthly Annához, Bibó Istvánhoz vagy Nagy Imréhez méltó magatartást tanúsítanak majd.

Ebben azonban a magyarok nagyobbik része erősen kételkedik.

 

Fekete-Győr azt mondta, „a magyar választóknak az az elvárása a Momentummal szemben, hogy az ő jövőjüket, az érdekeiket, a vágyaikat képviseljük. Ha van egy jó javaslat, egy jó kezdeményezés, akkor miért ne támogassuk?”

Eddig mi volt a Momentum számára jó javaslat, tessék mondani? A román, szlovák jelöltek támogatása a magyarral szemben a határokon túli választásokon? A brüsszeliták gondolatiságának támogatása a magyar érdekekkel szemben, lásd Věra Jourová és Donáth Anna sokáig titkolt beszélgetéseit? A nemzeti érdekek folyamatos támadása az Európai Parlamentben? A sikoltozás a gyermekvédelmi törvénnyel szemben, az LMBTQ-aktivisták, pride-osok támogatása? Vagy a migránsok beengedése melletti kiállás?

 

Azt mondta Fekete-Győr, hogy „Nehéz idők várnak ránk. Az emberekre 2400 milliárd forint Helyreállítási Alap tudna ráömleni (…) Nekünk feladatunk az, ellenzéki erőként, hogy olyan javaslatokat tegyünk az asztalra, amelyek megmentik nekünk ezt a pénzt. Látható, hogy a miniszterelnök nem tudja hazahozni ezt a pénzt.”

Milyen furcsa, a Momentum frakcióvezetője nem tudott megnevezni egyetlen olyan javaslatot sem, amely szerinte eleget tett volna a magyarok többsége érdekeinek.

De az is lehet, hogy még nem egyeztették őket Brüsszellel, amely akár azt is mondhatja, akkor kap Magyarország uniós forrást, ha teljesíti a momentumosok, a magyar gyurcsányisták javaslatait. Nem adj Isten, hogy így legyen.

A külföldi érdek ilyen durva kiszolgálása tényleg megerősítené a magyar országgyűlés tiszteletét, méltóságát, ugye Fekete-Győr András?

Bibó István, Kéthly Anna, Nagy Imre forog a sírjában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére