Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mézesmadzag: naná, hogy béremelést ígérnek a gyurcsányisták a pedagógusoknak

Horváth K. József

2021.06.06. 15:42

Béremelést, a tanári fizetések vetítési alapjának minimálbérhez kötését ígéri a pedagógusoknak kormányváltás esetén az MSZP és az LMP is pedagógusnap alkalmából.

Mit is ígérne az MSZP, mint béremelést. Ráadásul kormányváltás idejére. Mézet azt tudnak pakolni a madzagra, de képtelenek ígéreteiket megvalósítani. Nemcsak azért, mert majd Gyurcsány eldönti, ki kap béremelés és ki nem. Az MSZP örülhet, hogy lyuk van a hátsóján, s megkapja a júdási helyeket a Gyurcsány-koalíció listáján.

Ez az ígérgetés annyira erkölcsdeficites, hogy azt már ki sem lehet fejezni.

Medgyessy is ígért, emlékezhetünk, aztán a kormány rátestálta a béremelések terhét az önkormányzatokra, amelyek ettől hitelt kényszerültek felvenni és csődbe mentek. A gyorsuló infláció pedig elemésztette a béremelés értékét.

Azért olvassuk el az MSZP és az LMP ezzel kapcsolatos közleményének egy részét.

Azt írták: A felnövekvő nemzedékek esélyeit, felemelkedését, önmegvalósítását és biztos megélhetését szolgáló oktatást korszerű, sokszínű, értékteremtő oktatási rendszer biztosíthatja, amely nem létezhet megbecsült és jól megfizetett pedagógusok nélkül. A tanárok számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti az MSZP szerint, amely előválasztási programjában azt ígéri, hogy 2022 után a pedagógusbérek vetítési alapját hozzárendelik a mindenkori minimálbérhez. A pedagógushiány mérséklésére pedig az alapképzésben és az osztatlan pedagógusképzésben is bevezetik a tandíjmentességet, a teljes körű állami finanszírozást – olvasható az MSZP Kunhalmi Ágnes társelnök által jegyzett közleményében.
Az LMP azt írta: Azonnali béremelés kell a pedagógusoknak és a pedagógiai munkát közvetlenül segítő munkatársaknak a bérek minimálbérhez kötésével. Az LMP küldetésének érzi, hogy kormányváltás esetén visszapótolja az oktatásból kiesett költségeket – tudatta az ellenzéki párt közleményében, melyet Kanász-Nagy Máté társelnök és Hohn Krisztina, a párt frakciójának tagja jegyzett.

Azt gondolom, hogy a baloldal győzelme esetén 2022 után se lenne másként, mint 2002-ben volt. Olyan idők még nem lepték meg Magyarországot, amikor a komcsi-liberális társaság idején jót tettek volna az emberekért. Viszont rezsit, árakat, adót emeltek, családi kedvezményeket vontak meg, kiárusították az állami tulajdont, Orbánék alig tudták visszaszerezni a javát. Most éppen Freihegyért küzdenek.

Szóval nem árt emlékezni: bármit ígérnek, a magyarok balos győzelem esetén csak szívni fognak.

Amit nem fognak engedni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére