Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: a gyurcsányista ellenzék pánikot kelt és mossa kezeit

Horváth K. József

2020.03.06. 16:45

A koronavírusügy is megmutatta, hogy az ellenzék krízishelyzetben is képtelen arra, hogy – egyfajta nemzeti minimum részeként – ne támadja a kormányt, hanem segítse a lehetőség szerint minél higgadtabb közhangulat fenntartását, a hatékony életvédő és az emberek biztonságát szolgáló légkör konzerválását.

Tegnap már írtunk róla, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök olyan részletkérdések felhánytorgatásával próbálta a kormány elleni bizalmatlanságot dagasztani, amelynek megválaszolása egyáltalán nem szolgálta volna a szakszerű egészségügyi intézkedések megtételét. Az amerikai lányok magyarországi tartózkodásának fölösleges firtatása után ma a (mostoha)testvérpárt, az MSZP elnöke, Tóth Bertalan látta elérkezettnek az időt, hogy az iráni fertőzöttek utóbbi napokbeli agendája részleteinek taglalásával igyekezzen bizalmatlanságot szítani a kabinet ellen. Előjött az ellenzék szokásos egészségügyi mantrájával, hogy hogyan lehet eredményesen védekezni a koronavírus ellen, ha ennyi meg ennyi háziorvos hiányzik a rendszerből. Hogy jut a vidéken élő Marika néni ellátáshoz, amikor az ő körzetében nincs is háziorvos, kérdezte látszólagos együttérzéstől és aggodalomtól elfúló hangon a XXI. században, amikor a telefon egyáltalán nem az egyetlen kommunikációs eszköz az emberek kezében.

A cinizmus és a haszonlesés másik csimborasszója Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester mai pánikkeltő mutatványa volt. Az egyik kerületi háziorvos koronavírus gyanúját állapította meg az egyik betegen. A városrész háziorvosa úgy járt el, ahogy kellett. A gyanút megállapították, a beteget jelentették a megadott központi elérhetőségeken és várták, hogy a mentő megérkezzen, s beszállítsa a Szent László Kórházba. De hogy mindez ne menjen ilyen simán, Szaniszló Sándor – a minap az MSZP-ből a DK-ba átigazolt – polgármester óriási felkiáltójelek kíséretében adott hírt a történtekről Facebook-posztjában, jelezve, hogy elkülönítették a fertőzésgyanús személyt, fertőtlenítették a rendelőt, és hű meg há. Sugallva, hogy a kormány nem tesz meg mindent a koronavírus terjedésének megakadályozására, miközben de.

Az is a mélységes együttműködési szándékot jelzi, hogy a VII. kerületi országgyűlési képviselő, Oláh Lajos azzal állt a nyilvánosság elé, hogy legyen a koronavirus.gov.hu oldalnak angol nyelvű információja, és indítsanak egy 24 órás angol nyelvű üzenetet, hogy a bulinegyedbe érkező fiatalok is kaphassanak részletes tájékoztatást a járvány helyzetéről. Arról nem persze szólt, hogy ők azt ígérték, hogy a választás után rögvest felszámolják a bulinegyedet, amivel kapcsolatban azóta is lapítanak, mint az a bizonyos a fűben. Felteszem, ezzel az angolozós felvetéssel sem elsősorban a nyugodt védekező-megelőző munkát akarták szolgálni, mert egyébként ezeket a jelzéseket nem a nyilvánosságon keresztül üzenik meg az illetékeseknek, hanem az önkormányzatok és a kormány között meglévő közvetlen információs csatornákat használják rá.

A pánikkeltés piti ellenzéki fogásai mellett meg kell említeni a Momentum gyomorforgató lépését is. Egyik olvasónk küldte be azt a fotót, amelyet a Szent János Kórházban készített, s amely a Momentum pecsétjével ellátva arra szólított fel, hogy mossunk kezet!

Ha tehát koronavírus, ellenzék és egészségvédelem, akkor ezek után az emberek nyugodtan levonhatják a szükséges következtetéseket. Mondhatni, moshatják a kezeiket!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök

Szeptemberben 491 állami fenntartású köznevelési és szakképzési intézményben kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Ellenőrzik a zöldség-gyümölcs árusokat a budapesti piacokon

Ellenőrzik a zöldség-gyümölcs árusokat a budapesti piacokon

A 16 legnagyobb budapesti piacon 271 kereskedőt és őstermelőt ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Gondold meg a külföldre utazást! Zsúfoltság és egészségügyi szigor a határon

Gondold meg a külföldre utazást! Zsúfoltság és egészségügyi szigor a határon

Életbe léptek szerdán a beutazással kapcsolatos korlátozó intézkedések, a különböző színnel jelölt országok járványügyi helyzetét az országos tisztifőorvos folyamatosan figyelemmel kíséri és ha kell, a besorolást felülvizsgálja.

Karácsony hallgat: bedőlhet a 3-as metró felújítása

Nyolc hónap volt rá, de már csak kilenc nap maradt, hogy tető alá hozzák az M3-as metróvonal alagút-felújítási szerződésének meghosszabbítását. A projekt jókora késedelme a megrendelő BKV-n kérhető számon, ám a kivitelező Swietelsky Vasúttechnika Kft. többletköltség-követelése is túlzó lehet.

A normalitás lázadása: az európai kultúra végvárai leszünk

A normalitás lázadása: az európai kultúra végvárai leszünk

Magyarország élő konzervatív körök nélkül rossz útra tévedhet, mondta Gulyás Gergely miniszter a XXI. Század Intézet konferenciáján. A rendezvény a Kultúrharc a XXI. században címet viselte.

Választás: a jobboldal megverheti a baloldalt Észak-Macedóniában

Megnyíltak a szavazóhelyiségek szerda reggel 7 órakor Észak-Macedóniában, ahol az 1,8 millió szavazásra jogosult állampolgár a 123 fős törvényhozás képviselőit választja meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére