Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jámbor András: beszélni nehéz, olvasni könnyebb

888.hu

2022.05.16. 18:30

Jámbor András az eddig Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes körül sertepertélő tanácsadó olyan, mint a szájhős vadász. Aki az erdészház asztalánál még arról szaval, hogy a puskát sem kell levenni a válláról, a vadkan a puszta látványától szívinfarktust kap és pörköltnek áll. Aztán hajnalban inkább marad a lócán vagy a magasles biztonságában ücsörög.

 

Az újonnan képviselővé választott Jámbor András túl van első parlamenti napirend előtti felszólalásán. Mi tagadás, emlékezetesre sikeredett a beszéd, bár ahhoz képest, hogy korábban még a Mérce nevű szélbalos portálon – kommunistának is mondogatják – még veretes írásokban követelte az igazi rendszerváltást, a Fidesz eltakarítását, általános és titkos jólétet, bort, búzát, békességet, a padsorok között állva elég visszafogottan, sőt, inkább megszeppenve szólt a Tisztelt Házban.

Azaz olvasott, hiszen nem bízott semmit a véletlenre, gondosan papírra vetette mondandóját. Nincs is ezzel különösebb baj, a legnagyobbak is használtak, használnak valamiféle sillabuszt, nehogy kihagyjanak valami fontosat, lényegeset. A korábban kommunikációs szakemberként emlegetett Jámbor – elvégre darabig újságíróként működött – azonban szinte elemista diákként, szemét egy pillanatra sem felemelve a papírból, olvasta a szöveget.

Mintha csak néhány perccel korában, a parlament folyosóján nyomták volna a kezébe az írást, és most azért izgul, nehogy kifogjon rajta egy olyan nehéz szó, mint például az „útelágazás”. Medgyessy Péter még miniszterelnökként is belegabalyodott a szóba, az újonc Jámborral is megtörténhet, hogy zavar támad a nyelvi erőtérben.

Jámbornál azonban a nyelvi helyett sokkal inkább a testi erőtérben támadt egy kis zavar. A máskülönben oly bátran író, tüntető és a főpolgármester-helyettes körül sertepertélő Párbeszéd-frakciótag reszketni méltóztatott mint a nyárfalevél. Talán a hely szelleme vagy a mondandója súlya gyakorolt rá ilyesféle látványos hatást. Utóbbival, mármint súlyos mondanivalóval persze nehezen lehetne vádolni, szorgosan pufogtatta a számtalanszor elsütött ellenzéki patronokat: megélhetési, lakhatási és az élelmiszerválság, oligarchák, Fudan Egyetem, Diákváros, stb.

Annyit azonban joggal elvárhatnánk egy kommunikációs szakembertől, hogy legalább a látszatra adjon és beszéde főbb gondolatait tanulja meg előre. Papír nélkül meg amúgy sem olyan feltűnő a remegés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ismét fölényesen győztek a kormánypárti jelöltek az időközi választásokon

Több helyen a baloldali ellenzék nem is tudott, vagy nem is akart jelöltet állítani. Budaörsön és Dunaújvárosban is kudarcot vallottak.

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több halott is van

Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A hatóságok nem zárják ki a terrorgyanút.

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

Videón, ahogy migránsok támadtak a Linz-ben a melegfelvonulásra

A migránsok valószínűleg sehol sem a szivárványos értékrendet vallják magukénak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére