Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gazdálkodási gyorstalpalót kap az ellenzék

Nagy Gábor

2019.06.03. 18:38

Ideje volt már!

Korábban több bevándorláspárti ellenzéki tömörülésnél (Demokratikus Koalíció – DK, Párbeszéd, Momentum, Jobbik) is felmerültek súlyos gazdálkodási problémák, mivel a pártok, a pártalapítványok nem tudtak elszámolni bevételeikkel.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ezért most úgy döntött, képzést szervez a pártoknak. A gazdálkodási gyorstalpalóban lesznek öntesztek, illetve konzultációs lehetőségek is.

Az ÁSZ főtitkára, Holman Magdolna hétfőn a távirati irodának azt mondta: a napokban kilenc, költségvetési politikai mozgalomnak és alapítványaiknak küldtek tesztet. Ennek segítségével a mozgalmak saját hatáskörben is kijavíthatják az esetleges hibákat, pótolhatják a hiányosságokat. A főtitkár szerint

alapvető jogállami érdek, hogy a nagymértékben közpénzekből gazdálkodó pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel.

Az ÁSZ a vonatkozó és hatályos törvényi előírások alapján, a jogállam védelméért végzi a nagymértékben közpénzekből gazdálkodó pártok ellenőrzését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére