Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy magyar civil szervezet hagyományos meséket terjesztene az óvodásoknak LMBTQ-átírásban

Békési Marcell

2019.11.12. 18:45

Újabb nyugati trend jelenhet meg itthon.

Szereted a klasszikus meséket? Fontosnak tartod az emberi jogok védelmét? Akkor itt a lehetőség, hogy megmutasd magad, ugyanis kezdő meseírókat keresünk Meseország mindenkié című projektünkhöz!” – írja a Labrisz Leszbikus Egyesület november 1-jén meghirdetett meseíró pályázatának bevezetőjében.

Az egyesület olyan óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt meséket íratna a pályázókkal, amire véleményük szerint ma nagy szükség van Magyarországon.

A pályázatra saját mesével is lehet jelentkezni, de a fókusz a már meglévő mesék átírásán van. Lényeg, hogy a szereplők valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoportból kerüljenek ki, például nem fehér bőrűek, LMBTQ-emberek, nem keresztények, stb.

Első körben, egy vázlat beküldése után a szerkesztők kiválasztják a legjobb ötleteket, melyet a pályázóknak január végéig kell részletesen kidolgozniuk. Az egyesület ezután kiválasztja a győztes pályaműveket, melyek alkotóit 40 ezer forint honoráriummal díjazza.

Nem a Labrisz az első szervezet, amelyik ilyesmivel próbálkozik: Nyugaton már bevett gyakorlat a lányruhába öltöztetett fiúk főszereplésével készülő mesék megalkotása, de előszeretettel mutatnak homoszexuális családi kapcsolatot vagy csókjelenetet is.

A nagyobb cégek közül a legprogresszívabb a Disney, ahol a párizsi Disneylandben már mesefigurás Pride-ot is szereztek idén.

A CitizenGO szervezet már 2016-ban petíciót indított a cég tervezett gyakorlata ellen, és szerintük részben ennek köszönhető, hogy a kiszivárogtatott információk ellenére a Jégvarázs 2-ben a főszereplő Elzának mégsem adott azonos nemű párt a Disney.

Az online petíciókkal foglalkozó szervezet egy videót is forgatott, ahol az utca emberének véleményét kérik ki a kérdésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére