Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev a sivatagban

Horváth K. József

2022.11.20. 13:00

Meghökkentően őszinte plakáttal jelentkezett a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán. Dobrev Klára nevét a semmi társaságában ábrázolta egy nagy halovány négyzeten. Ha tetszik, a sivatagban.

 

Tettek a név mögé egy felkiáltó jelet is, hogy külön felhívják a figyelmet Dobrev Klára és a sivatagi semmi szoros kapcsolatára. Biztos nem ezt akarták, de ezt sikerült megkomponálniuk.

Nos, Klára asszony, a semmi szövetségese a Jelennek adott nyilatkozatában azt is megmondja, mit kell tenni, hogy a dolgok jobban menjenek Magyarországon. Nem fogják elhinni, a titok nyitja: „Azonnal meg kell állapodni az Európai Unióval.” Puff neki! Hitték volna, hogy ez a tuti?

Azzal az Európai Unióval, amellyel azért áll vitában a magyar kormány, mert mondvacsinált okokból, ideológiai megfontolásból nem akarja kifizetni Magyarországnak a nekünk járó összegeket. Itt nincs mérlegelési joga, mi több: nincs semmiféle erkölcsi alapja arra, hogy ezt az ellenséges politikát folytassa.

Ráadásul azok után, hogy Magyarország még ilyen egyenlőtlen helyzetben is tárgyalóasztalhoz ült, hogy a jogi érvek mentén, intézkedései révén megpróbálja jobb belátásra bírni az Uniót a teljesítésre.

 

Ám most újabb kifogások érkeznek, hogy miért nem akar mégsem eleget tenni az unió a kötelezettségének. Holnap újabb Magyar Napot tartanak az Európai Parlamentben, ahol ez a döntően baloldali testület nyilván ismételt támadást fog intézni hazánk ellen, aminek nagy valószínűséggel ez lesz a rezüméje, hogy hiába tesz meg mindent a magyar kormány a jogállamiság követelményeinek teljesítése érdekében, hiába értenek ezzel egyet a tárgyalásokat uniós részről folytató Bizottság képviselői, a végrehajtás szerintük biztos nem lesz majd megfelelő, noha az Unió minden szinten ellenőrizheti az intézkedéseket.

Nos, ezzel az Európai Unióval akar azonnal megállapodni Dobrev Klára. Az a Dobrev Klára, akinek vezetésével a magyar balos képviselők nem győzték hergelni a brüsszeli „szakértőket” Magyarország ellen, hogy a pénzek visszatartásával véreztessék ki hazánkat. Hogy Orbán Viktornak ne legyen maradása a kormányfői székben.

Azzal az Unióval akar azonnal megállapodni, amelynek szankciói révén emelkednek egekbe az árak, s amelynek teljesen eredménytelen politikáját akarja Orbán Viktor megváltoztatni, hogy a háború árát ne a magyar és az Unió többi országának lakossága fizesse meg.

Ha Dobrev Klára azonnal meg tudna állapodni, az azt jelentené, hogy a szankciók folytatódnának, hogy nyolcadik után jönne a már küszöbön álló kilencedik, s Dobrev boldogan jóváhagyná az az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós hitelt, amelyet a magyar kormány egyáltalán nem támogat a Covid miatt felvett uniós hitelek rossz tapasztalata miatt.

 

Kérdem én: kinek az érdekében állapodna meg Dobrev Klára az Európai Unióval? A magyarok vagy az Uniót nagy valószínűséggel mozgató globális nagytőke érdekében? Azt gondolom, a kérdés költői.

 

Dobrev az Unió kolonializációs politikáját tartja fontosnak, ellenkező esetben támogatná a Nemzeti Konzultációt, kíváncsi lenne a magyarok véleményére a szankciók, az Unió háborús álláspontja tekintetében. De ő a választói véleményére egyáltalán nem kíváncsi.

Még szerencse, hogy Dobrev Klára akarata nem sokat számít. A mai Facebook-plakát is azt bizonyítja, hogy egyedül van. A DK mögött lévő pár százalékos támogatottság az éppen arra jó, hogy az ellenzéki oldalon nagyfiút játszhassanak férjurával, bedarálják a DK alá a többi ellenzéki pártot, ez azonban az országos politikában azonban egyenlő a semmivel.

Nem véletlenül hangsúlyozta Széchenyi: „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Ezért van ott Orbán mögött sokmillió magyar.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Már 15 ezer fölé emelkedett a török és szír földrengések halálos áldozatainak száma

A sérültekét pedig Törökországban már közel 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére