Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig érdekel valakit az ELTE-s gender szak

Bertha László

2017.08.10. 06:59

Minden jel arra mutat, hogy meglehetõsen kis hallgatói létszámmal indul szeptemberben a Társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés az ELTE-n.

A Magyar Hírlap beszámolója alapján mindössze 10 ember jelentkezett a gender szakra, de még türelmetlenül várják a pótjelentkezőket.

A Társadalmi nemek tanulmánya szakigazgatója, Kövér-Van Til Ágnes ennek kapcsán a lapnak úgy fogalmazott, hogy összesen 18 helyet hirdettek meg, a jelentkezőknek pedig kutatási tervet kellett bemutatniuk a felvételin.

Nagyon izgalmas témákkal érkeztek a felvételizők”

– tette hozzá a szakigazgató.

Az ELTE bejelentése a szak elindításáról hatalmas port kavart az év elején, hiszen Európa számos egyetemén lehet már gender studies-ra jelentkezni, ám ez idáig a magyar egyetemek ellenálltak a liberális korszellemnek; kizárólag a Budapesten székelő Soros-egyetemen lehetett rá jelentkezni.

Kövér-Van Til Ágnes szerint az új szak a magyar társadalom problémáival akar foglalkozni, nem pedig megszüntetni a férfiak és a nők közti biológiai különbségeket. Az ELTE-s gender szak kötelező kurzusai közt egyebek mellett megtalálható a „társadalmi nemek szociálpszichológiája”, valamint az „antidiszkrimináció és emberi jogok a társadalmi nemek perspektívájából”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére