Ugrás a tartalomhoz
Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: felvételi

Minden képzési formában nőtt a felvételizők száma

Minden képzési formában, azaz az alapképzésben, a mesterképzésben, az osztatlan képzésben és a felsőoktatási szakképzésben is nőtt idén a felvételizők száma a tavalyihoz képest – mondta Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal (OH) felsőoktatási elnökhelyettese az M1 aktuális csatornán péntek este.

Robbant-e idén a felvételi bomba?

Ma több mint 75 ezer család izgult a középiskolai felvételi miatt, ahol a gyerekeknek matematikából és magyar nyelvből kellett 10-10 feladatot megoldania.

Ma este tudjuk meg a felvételi ponthatárokat

Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat, a felvételizők idén a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről.

Meghosszabbítaná a felvételi jelentkezési határidejét a Mi Hazánk Ifjai

A radikális párt ifjúsági szervezete szerint erre az elcsatolt területen érettségiző, de anyaországi egyetemre jelentkező magyar diákok védelmében van szükség.

A felhergelt diákok tiltakoznak, a rektorok egyetértenek az érettségi tervekkel

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatja a koronavírus-járvány során létrejött kormányzati oktatásért felelős akciócsoport javaslatát az idei érettségi vizsgák lebonyolítására – közölte a testület kedden az MTI-vel.

Ne felejtsd el hitelesíteni a felvételi jelentkezésedet!

Csütörtökig kell hitelesíteni a felvételizőknek a jelentkezésüket a szeptemberben induló képzésekre.

Alig érdekel valakit az ELTE-s gender szak

Minden jel arra mutat, hogy meglehetõsen kis hallgatói létszámmal indul szeptemberben a Társadalmi nemek tanulmánya mesterképzés az ELTE-n.

15-20 százalékkal élénkült a kereslet az albérletek iránt

A felsõoktatási ponthatárok kihirdetése után 15-20 százalékkal élénkült az albérletek iránti kereslet, de a kínálat is 17 százalékkal bõvült - mondta Balogh László gazdasági elemzõ szombaton az M1 aktuális csatorna délelõtti mûsorában.

Itt vannak a felvételi ponthatárok

Csak tavalyhoz képest esett vissza a felvételizõk száma, az idei adat nagyjából megegyezik a 2016-ot megelõzõ néhány év számaival. Akkor pedig kifejezetten jónak számít az idei létszám, ha figyelembe vesszük, hogy az érettségizõk száma évrõl évre csökken - mondta Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese.

Izgulnak már az egyetemisták

Elkezdõdött a visszaszámlálás: az érettségizõk életében a mai nap a legfontosabb, hiszen kihirdetik a felsõoktatási intézmények felvételi ponthatárait - este több városban is egyszerre derül majd ki, hogy ki, melyik intézményben folytathatja tanulmányait szeptembertõl.

A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére