Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A közösségi média szabadságot ígér, de szabadságot korlátoz"

Sümeghi Lóránt

2019.01.14. 15:58

Miközben egyre csak szélesedik az óriási techcégek által elõírt politikai korrektség uralma az online térben, addig hasonló ütemben zsugorodik azon témák aránya, melyekrõl a közösségi médiában a felhasználók szabadon beszélgethetnek, vitázhatnak. Az Echo TV új mûsorában, A nyolcasban erre az ellentmondásra keresték a választ.

Köztudott, hogy a Facebook felületén egyre több jobboldali felhasználó és véleményvezér felhasználói fiókja kerül felfüggesztésre – rosszabb esetben letiltásra – akkor, amikor a globalista, liberális véleménysodorral ellenkező álláspontjuknak adnak hangot. A durva cenzúra gyakorlatát a "közösségi elvekre" való hivatkozással működtetik, csakhogy a platform cenzorai nem a felhasználókat vagy az online közösséget védik, hanem a saját politikai narratívájukat, amelybe nem fér bele a szuverenitás, a hazaszeretet, a keresztény kultúra és a család fogalma.

És miközben kommunikációs platformként kvázi közszolgáltatássá kezdi kinőni magát a Facebook, irányelvei nemhogy az inkluzivitás felé terelődnek, hanem éppen ellenkezőleg. Egy egyre szűkülő, politikai alapon kirekesztő klímát próbálnak megteremteni, amely a lelkes jelentgetőknek és a cenzoroknak köszönhetően kellően ki tudja szűrni azokat a véleményeket, híreket és multimédiás tartalmakat, amelyek a liberális felfogás szerint nemkívánatosnak számítanak. 

Mindezt pedig a demokrácia jegyében, hiszen Zuckerberg is megmondta: célja, hogy egy biztonságos légkört teremtsen a felhasználók számára, amely mentes a szélsőséges elemektől.

Csakhogy ki dönti el, hogy mi a szélsőséges? Van-e egyáltalán joga eldönteni egy fizetett cenzornak, akinek semmilyen politikai, jogi előképzettsége sincs, hogy mi számít gyűlöletkeltőnek vagy éppen hírértékűnek? Ha van, akkor miért állítja magáról a Facebook, hogy demokratikus? Ha a Facebook valóban a közösségét szeretné megóvni, akkor miért nem a felhasználók kezében koncentrálódik a vállalat tulajdonlási joga? 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre, felvetésekre reagált első vendégként Megadja Gábor, a 888.hu publicistája az Echo TV új műsorában, A nyolcasban, melyet G. Fodor Gábor vezet minden vasárnap este, 19 óra 10 perctől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére