Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Volner: a Jobbik a megélhetési politizálásra rendezkedett be

Sümeghi Lóránt

2018.11.09. 11:20

Az immár a nemzeti radikális Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizáló Volner János egy Facebook-bejegyzés keretében fejtette ki a véleményét a jelenlegi ellenzékrõl, kiváltképp a baloldali fordulatot vett, megélhetési politizálásba kezdõ Jobbikról.

Az országgyűlési képviselő szerint ahhoz, hogy megértse az ellenzék, hogy miért nincs kormányváltó hangulat, fontos látni, hogy a Fideszre többen voksoltak, mint ahányan összesen az ellenzéki pártokra:

a Fidesznek az áprilisi választásokon 2 824 551 listás szavazója volt, a parlamenti ellenzék pártjainak pedig összesen 2 488 097. Ki kell mondanunk tehát: az országgyűlésbe jutó ellenzéki pártok együttes támogatása jóval elmarad a Fideszé mögött, nem igaz tehát, hogy a politika nagytemplomában mi, ellenzékiek képviseljük a többséget a Fidesszel szemben."

Majd úgy folytatja: "csoda-e ezek után, hogy az országban ellenzékváltó hangulat van? Az áprilisi választások óta egyre több ellenzéki szavazó számára egyértelmű, hogy ezzel az ellenzékkel egyszerűen nem lehet nyerni. Ezt természetesen az ellenzéki pártok vezetői is tudják, ezért valódi céljuk immár nem is a kormányváltás, csupán az ellenzéki térfélen elfoglalt pozíciójuk megtartása, lehetőség szerint javítása."

Volner hangsúlyozza továbbá, hogy ez nincs másképp a baloldali fordulatot vett Jobbikkal kapcsolatban sem, ahol 

kiábrándító érzés azt látni, ahogy a legnagyobb ellenzéki párt berendezkedik a megélhetési politizálásra."

Kiemeli, hogy ugyanezt látta a többi ellenzéki pártnál is: az MSZP és a DK már régen nem a kormányváltásért dolgozik, hanem azért, hogy egymástól szerezzenek szavazókat, és elmondhassák magukról: mi vagyunk a legerősebb baloldali párt. Ezt teszi az egymással összefogó Jobbik és LMP is: nem a Fidesztől próbálnak kellően vonzó és távlatos politikával szavazókat szerezni, hanem a megroggyant baloldal egymással vívó pártjaitól. Azért, hogy 2022-ben, egy újabb fideszes győzelem után elmondhassák: mi vagyunk a legerősebb ellenzéki tömörülés.

Volner emellett megerősíti azokat a feltételezéseket is, amelyeket Vona Gábor, a Jobbik többszörösen is bukott pártelnöke mindig is tagadott, miszerint a párt valóban feladta elveit és rástartolt a baloldali szavazókra:

a Jobbik egyre inkább elhagyta a politikai jobboldalt és a megroggyant baloldal szavazóinak megszerzésére összpontosított. A Fidesznek tulajdonképpen semmi más dolga nem volt, egyszerűen csak bevonult a feladott területekre."

A Jobbik a baloldal szavazóinak népes csoportját szerezte meg, a Fidesz pedig a Jobbikét. Az eredmény látható: soha ennyire nem volt erős a Fidesz, az ellenzéki pártok vezetői pedig soha nem látszottak ennyire törpének" – fejti ki.

Érdemes leszögezni, hogy Volner János helyzetfelmérése az ellenzék és a kormánypárt kapcsán igencsak pontos, ugyanis nemrég mi is írtunk róla, hogy a legfrissebb felmérések szerint a Fidesz-KDNP továbbra is megszerezné a szavazatok abszolút többségét (51 százalékát). Így elmondható, hogy minden második választó Fidesz-szavazó. A Jobbik az előző havinál 1 százalékponttal gyengébben, 17 százalékon áll, míg az MSZP-P közös lista 10, a DK listája 8 százalékot érne el. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Isten éltessen, Magyarország! | Képgaléria

Isten éltessen, Magyarország! | Képgaléria

Így nézte Budapest az augusztus 20-i tüzijátékot.

Így ünnepelte Orbán Viktor Magyarország születésnapját | KÉP

A miniszterelnök a Facebookon osztott meg egy, a Szent István Bazilikánál készült fényképet.

A németek harmada szerint a migráció a legnagyobb problémája az országnak

Keleten a migrációt, nyugaton a klímaváltozást tartják a legnagyobb bajnak a németek.

Tudtad-e, hogy: A munkafüggő éppúgy szétverheti a családját, mint egy alkoholista

Tudtad-e, hogy: A munkafüggő éppúgy szétverheti a családját, mint egy alkoholista

Aki viszont élt már együtt alkoholistával, százszor inkább egy munkafüggőt választana.

Szegeden is összeállt a horrorkoalíció: a teljes ellenzék Botka Lászlót támogatja

Szegeden is összeállt a horrorkoalíció: a teljes ellenzék Botka Lászlót támogatja

A Momentum, a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd is felsorakozott az MSZP-s polgármester mögött.

Újabb színmagyar falut büntettek meg a románok, amiért magyarul jelenik meg a helyi közlöny

A román hatóságok azért marasztalták el a magyar községet, mert a lakóikat az anyanyelvükön tájékoztatták.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére