Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszatérő mániája az ellenzéknek az ingatlanadó

Bertha László

2019.06.13. 11:08

Karácsony Gergely legújabb ingatlanadós ötlete is azt bizonyítja, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt visszavonulóban van, így Zuglóban próbálkozhat a jelöltséggel – jelentette ki Boros Imre egykori miniszter.

Karácsony hat éven át látta el tanácsokkal a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányokat, akkor, amikor az ingatlanok és más vagyontárgyak megterhelésére több baloldali ötletroham is történt, ám ezeket vagy nem merték, vagy nem tudták megvalósítani – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: MTI

A lapnak nyilatkozó egykori miniszter, Boros Imre szerint igazi, Karácsony Gergelyre jellemző megnyilvánulás volt az ingatlanadó ötlete, az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltje ismét jó nagyot fújt közelről a nullás lisztbe.

A Karácsony által említett módon ingatlanadót bevezetni egy kerületi testületnek – polgármesternek pedig végképp – nincs jogi lehetősége. A javaslatot át kellene futtatni a parlamenten, és adott esetben az adótörvények átírása is szükséges lenne

– mondta Boros, aki arra is emlékeztetett: a balliberális Horn-, majd a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat végigkísérték az ingatlanadóval kapcsolatos tervek, kísérletek.

Karácsony Gergelyt megelőzően Botka László, az MSZP kérészéletű miniszterelnök-jelöltjeként kampányolt 2017-ben a vagyonadó bevezetésével. Szeged szocialista polgármesterének „Fizessenek a gazdagok!” szlogenje órásplakátokon kísértett a házfalakról és az utak mentén addig, amíg a miniszterelnök-jelöltséget kénytelen volt átadni a zuglói polgármesternek – emlékeztet a Magyar Nemzet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére