Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszataszító, magyarellenes provokáció történt Kárpátalján

Nagy Gábor

2018.03.16. 17:05

A külgazdasági és külügyminiszter szerint visszataszító, magyarellenes támadás történt Beregszászon. A Miniszterelnökség pedig elítéli a magyar rendszámú autók megrongálását.

A leghatározottabban elítélte és visszataszítónak nevezte az ismételt kárpátaljai támadást Szijjártó Péter, kiemelve:

Elfogadhatatlan, hogy a magyaroknak félelemben kell élniük a szülőföldjükön, Kárpátalján.

A tárcavezető kiemelte: a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza elleni két robbantásos támadás után most már nyilvánvalóan tendenciáról kell beszélni. Ezért Szijjártó felszólította az ukrán hatóságokat, hogy védjék meg a magyar embereket a szélsőséges erők támadásaitól.

Sajnos ez a mostani eset is bizonyítja, hogy indokolt az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet speciális megfigyelő csoportjának kárpátaljai folyamatos jelenléte"

— fogalmazott a tárcavezető.

A beregszászi támadás kapcsán a Miniszterelnökség is kiadott egy közleményt. E szerint sajnálatos, hogy miután a március 15-i ünnepi rendezvények incidensek nélkül zajlottak Kárpátalján, rögtön a nemzeti ünnepet követő napon újabb támadás éri a kárpátaljai magyar közösséget.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint ez az akció is egyértelmű provokáció a kárpátaljai magyarság ellen, illeszkedik az utóbbi hetek magyarellenes megnyilvánulásainak sorába, amelyek közül a legsúlyosabb a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházának felrobbantása volt.

A közleményben úgy fogalmaznak:

Elvárják az ukrán hatóságoktól, hogy a leghatározottabban lépjenek fel az ügyben, és mindent tegyenek meg a hasonló esetek megelőzése és a kárpátaljai magyarság biztonságának garantálása érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére