Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vihar a biliben: beszólt Mesterházy Attila Karácsony Gergelynek

888.hu

2018.11.13. 08:28

Bár még el sem kezdõdött az európai parlamenti választás kampánya, az ellenzéki pártok között kiújulni látszik a vita az önálló vagy közös indulásról.

Bár a hétvégén az MSZP és a Párbeszéd is azt közölte, hogy ők közös listát indítanak, a szocialisták volt elnöke hétfőn indulatos bejegyzésben kifogásolta Karácsony Gergelyék feltételeit.

"Ez most ugye egy félreértés? Vagy FAKE NEWS?! Miért nem beszél Karácsony Gergely őszintén velünk? Lenéz minket? Õ követeli leghangosabban az előválasztást Budapesten, KIVÉVE ha a SAJÁT polgármesteri székéről van szó, mert akkor azt neki, előre garantálnunk kell... És ezt ráadásul utólag, a médián keresztül üzeni meg nekünk legfőbb szövetségesünk, a Párbeszéd? Egy párt, amelynek nélkülünk nem lenne frakciója, támogatottsága pedig elmarad a Kétfarkú Kutya Pártétól, a Momentumétól... A DK-ról nem is beszélve.
Ilyen »őszinte és erős« együttműködő partnerrel a hátunk mögött a Fidesz halálra van ítélve az uniós és az önkormányzati választásokon is, az tuti....
Éljen a párbeszéd, éljen a szövetség!"

Mesterházy Attila rátapintott a baloldali összefogósdi ütőerére. Karácsony Gergely és a nanopártok követelik leghangosabban az összefogást, hiszen tudják, hogy ők csak az MSZP hulláján képesek bejutni a Parlamentbe, így mindent bevetnek annak érdekében, hogy befutó helyre kerüljenek a listán. Ám ezen pártok támogatottsága szinte mérhetetlen.

Az MSZP és a Párbeszéd a hétvégén döntött arról, hogy közös listával indulnak a májusi EP-választáson. Karácsony Gergely arról beszélt, hogy pártja szövetségépítési törekvései jól haladnak. Másnap, a Párbeszéd tisztújító taggyűlésén is ugyanezt hangoztatta Karácsony. A másik, frissen megválasztott társelnök, Szabó Tímea ugyanakkor jelezte, a szövetségeseknek támogatniuk kell, hogy az önkormányzati választáson Karácsony Gergely legyen a zuglói polgármesterjelölt.

Az MSZP alelnöke hétfőn nem akart reagálni az állítólagos ultimátumra, csak annyit mondott, most magára az EP-választásra kell koncentrálni. A liberális Bősz Anett szerint ezt az ügyet az MSZP-nek és a Párbeszédnek kell rendeznie, az esetleges együttműködésre vonatkozó kérdésre pedig csak annyit válaszolt, a következő hetekben dől el, hogy önállóan indulnak-e az EP-választáson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére