Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Választások: finisébe ért az ajánlásgyûjtés

Bertha László

2018.03.04. 10:21

Bõ egy napjuk maradt a választáson indulni szándékozóknak, hogy összegyûjtsék az áprilisi országgyûlésiképviselõ-választáson induláshoz szükséges legalább 500 érvényes ajánlást.

Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó íveket, és addig lehet bejelenteni az indulási szándékot is.

A határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint vasárnap reggelig 1641 egyéni jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknál, közülük 775-öt a bizottságok már nyilvántartásba vettek, 305 fő nyilvántartásba vételét pedig visszautasították.

Országszerte azonban sok olyan jelölt van, akinek még nem sikerült összegyűjtenie a szükséges 500 választói ajánlást, így várhatóan még az utolsó napon is sok helyen próbálkoznak majd aláírásgyűjtéssel.

A bejelentett nem válik azonnal jelöltté, hiszen az OEVB-knek legkésőbb a bejelentéstől számított negyedik napon kell dönteniük, és ha érkezik jogorvoslati kérelem a nyilvántartásba vétel ellen, elhúzódhat az eljárás.

Négy évvel ezelőtt a bejelentés előtti napon az NVI nyilvántartásában 1047 bejelentett jelölt szerepelt, akik közül 736-ot vettek nyilvántartásba.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Fidesz-KDNP nyerte meg a jelöltállítási versenyt. A kormánypártok mind a 106 jelöltjét már február 27-én nyilvántartásba vették, míg az ellenzéki pártok többsége kínosan lassú ütemben haladt az aláírásgyűjtéssel.

Erre készül Soros és az ellenzék

A kiszivárgott stratégiájukból bizonyossá vált: az ellenzék terve, hogy minden egyes választókerületben, de minimum 66 egyéni körzetben egyetlen bevándorláspárti Soros-jelöltet állítsanak.

A legutolsó pillanatokban bejelentett visszaléptetésekkel ezeket a politikusokat próbálják majd mandátumhoz juttatni. A végső cél a kötelező betelepítési kvóta megszavazása még a nyáron, ehhez kell nekik a parlamenti többség.

A Soros-féle kvótapaktumként emlegetett megállapodás számos, apróbb részletre is kiterjed, melyről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Kitudódott a Soros-féle kvótapaktum

Míg a híreket az ellenzéki pártok közötti viták uralják, aközben titokban már megszületett a döntés a jelöltek névsoráról. A Soros-féle kvótapaktum célja nem más, mint hogy meglegyen a parlamenti többségük a kötelező betelepítési kvóta megszavazásához. Az Origo írása szerint már két hete megszületett az a megállapodás, melyet Soros-féle kvótapaktumként emlegetnek."

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére