Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vádemelés jöhet a Magyarországon elkapott terrorista ügyében

Nagy Gábor

2019.04.23. 08:48

Lapinformációk szerint vádemeléssel zárulhat Hasszan F. ügye. Bár a szíriai férfi tagadja, hogy az Iszlám Állam (ISIS) kötelékében részt vett kivégzésekben, szemtanúk vallomásai, titkosszolgálati adatok és egy videó is azt bizonyíthatja, hogy Hasszan F. bûnös.

Hamarosan vádemeléssel zárul a Ferihegyen elfogott Hasszán F. elleni, emberöléssel elkövetett terrorcselekmény és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozás"

értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja: bár a férfi tagadja, hogy az ISIS harcosaként részt vett legalább húsz ember kivégzésében, a rendelkezésre álló bizonyítékok (titkosszolgálati adatok, vallomások, egy videófelvétel) a bűnösségét valószínűsítik.

Ismert, Hasszán F. 2018. december 30-án a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren akadt fenn a biztonsági ellenőrzésen, amikor hamis okirattal igazolta a saját és a vele utazó nő személyazonosságát. A férfit embercsempészés és hamis közokirat felhasználása miatt rövid időn belül felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és kiutasította Magyarországról. A kiutasítás végrehajtása előtt azonban kiderült, hogy Hasszán F. azonos lehet azzal a férfival, aki a belga titkos­szolgálat szerint 2016 elején a szíriai Homsz városában társaival terrortámadást követett el. Bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából öltek meg húsz embert, akik megtagadták csatlakozásukat az ISIS-hez. Hasszán F. a nyomozás adatai szerint emír, tehát egyfajta „szakaszvezető” volt, s így ő adott parancsot a lefejezésekre, de maga is elkövetett gyilkosságokat.

 

Zavaros vallomások

Hasszan F. a terrorizmus vádját mindvégig tagadta, ugyanakkor volt alkalom, mikor a görög titkosszolgálat ügynökének mondta magát, amit azóta Athén hivatalosan is cáfolt. Egy másik pillanatban analfabétának vallotta magát. Mindemellett pedig úgy tűnik, Európába érkezését követően az unió több pontján is megfordult már. Így lett tagja egy embercsempész-hálózatnak, az azonban máig tisztázatlan, hogy kiket, milyen céllal és hova juttatott el, vannak-e közöttük terroristák, és ha igen, úgy mire készülhetnek.

Ami biztos

A görög hírszerzés 2018 augusztusától kezdve figyelte a szír férfit. Õk azonosították elsőként Hasszán F.-et, miután a belga titkosszolgálat júliusban felhívta a figyelmet egy Homszból érkezett, akkor még meg nem nevezett szír terrorista kapcsolataira. Hasszán F. egyébként 2016-ban jutott be illegális úton Görögországba, ahol bekerült az Európai Unió és az ENSZ közös migránskártyaprogramjába, 2017. július 27-én pedig menedékjogot és olyan úti okmányt kapott, amellyel szabadon utazhatott a tagállamok között.

A férfi letartóztatásának meghosszabbítását a napokban kezdeményezte az ügyészség.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Tőkés László: A forradalmat nem tekintjük befejezettnek!

Tőkés László szerint a temesvári forradalmat nem lehet befejezettnek tekinteni, azt békésen és állhatatosan tovább kell folytatni.

Fidesz: mikor zárják ki a Párbeszéd frakcióból a zaklatásokon viccelődő Burányt?

Mikor zárja ki Szabó Tímea frakcióvezető, a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából? – tette fel a kérdést a fideszes Czunyiné Bertalan Judit szombati sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor a temesvári forradalomról tett közzé videót

Orbán Viktor a temesvári forradalomról tett közzé videót

A 30 évvel ezelőtt Temesváron kitört forradalomról tett közzé egy rövid videót a miniszterelnök.

Lehet víz a Marson, a felszín közelében

Akár már néhány centiméter mélyen is lehet víz a Marson – derült ki a Geophysical Research Letters című szaklapban bemutatott tanulmányból

Elkezdődött az idei Gyermekkarácsony az Országházban

Ma kezdődött az Országházi Gyermekkarácsony, amelyre az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) közös szervezésében. Mintegy nyolcszáz, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívtak meg Magyarországról és határon túli, magyarok lakta településekről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére