Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra benyújtották a székelyföldi autonómiáról szóló törvénytervezetet

Horváth Tamás

2019.12.18. 21:10

Az RMDSZ színeiben politizáló két MPP-s parlamenti képviselő, Kulcsár Terza József és Biró Zsolt szerdán, a nemzeti kisebbségek napjára időzítve nyújtotta be a román parlamentnek a székelyföldi autonómiáról szóló törvénytervezetet.
„Tudjuk, hogy egyhamar nem fog megvalósulni Székelyföld autonómiája, de fontosnak tartjuk emlékeztetni a románokat és Európát is arra, hogy mit szeretnénk. Bízok abban, hogy nyitottak lesznek a tárgyalásra és a parlamenti bizottságokban és a plénumban is érdemi párbeszédet tudunk folytatni

– mondta a maszol.ro erdélyi magyar hírportálnak Kulcsár Terza József.

A háromszéki parlamenti képviselő a lap érdeklődésére közölte: a törvénytervezet benyújtását megelőzően az RMDSZ vezetőségével közösen döntöttek arról, hogy a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) autonómia statútumát terjesztik a parlament elé. Mivel Kulcsár Terza József és Biró Zsolt is SZNT-küldöttek, ők ketten vállalták az autonómia statútum beterjesztését, de az RMDSZ teljes mellszélességgel támogatja a kezdeményezést.

Az RMDSZ politikusai a bizottságokban és a plénumban is fenntartják a törvénytervezetet.

Bízunk abban, hogy eljön az a pillanat, amikor áttörés következhet be abban, hogy elismerjék és elfogadják a nemzeti önrendelkezéshez való jogunkat

– jelentette ki Kulcsár Terza József.

Mint ismert, a háromszéki MPP-s politikus két évvel ezelőtt már benyújtotta a parlamentnek a Székelyföld Autonómia Statútumát, amelyet a szakbizottságok, a törvényhozói tanács, majd a plénum is elutasított.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére