Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb fejlemény CEU-ügyben!

Nagy Gábor

2017.03.30. 09:28

Palkovics László oktatási államtitkár a felsõoktatási törvény módosításáról - többek között a CEU-ról is - beszélt az ATV csütörtök reggeli adásában.

Az államtitkár szerint nem lehetetleníti el a működést, nem diszkriminatív és nem a Budapesten működő Közép-európai Egyetem (CEU) ellen szól a felsőoktatási törvény kezdeményezett módosítása. Palkovics szerint nincs rá ok és kicsi is a veszélye annak, hogy az intézmény elhagyja Magyarországot.

Az államtitkár a törvénymódosítás okaként említette meg, hogy szeretnék elkerülni a "kamuegyetemek" magyarországi megjelenését – hangsúlyozva, hogy a CEU nem tartozik ezek közé, a közéleti és médiareakciókra utalva pedig azt mondta, az intézmény érdekérvényesítő képessége "talán erősebb", mint társaié.

Palkovics megjegyezte, el fogják magyarázni az ügyben fellépő nagyköveteknek, hogy az a cél: "valós egyetemek" működjenek az országban, hangot adva azon álláspontnak, hogy attól egyetem egy egyetem, hogy abban az országban is folytat képzést, ahol kiadja a diplomáját.

Az államtitkár kérdésre válaszolva azt jelezte: előzetesen nem tárgyaltak a törvényjavaslatról a CEU-val, mert nem volt erre idő.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére