Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: felsõoktatás

Orbán Viktor: Az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk

Orbán Viktor: Az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk

Az egyetemek fejlesztésével Európa legjobbjai közé kerülhetünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Gödöllőn.

A hallgatók harmada kiesik az egyetemről

Még mindig komoly lemorzsolódással küzd a magyar felsőoktatás, az Oktatási Hivatal (OH) tanulmánya szerint az egyetemi és főiskolai pályafutásukat megkezdő fiatalok harmada nem jut el a diplomaszerzésig, de bizonyos szakokon a sikertelenség aránya az 50-60 százalékot is meghaladja – írta a szombati Magyar Nemzet.

Történelmi léptékű fejlesztések kezdődnek a felsőoktatásban

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére fontos mérföldkőhöz érkezett a Gazdaság-újraindítási akcióterv több mint 1500 milliárd forintos felsőoktatási fejlesztési forrásainak felhasználása. Az intézmények csütörtöktől érhetik el a tervezést elősegítő felhívást – jelentette be Bódis József, az ITM felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

Palkovics: Új finanszírozási struktúra lesz a felsőoktatásban szeptembertől

Szeptembertől új, három pillérre épülő finanszírozási struktúrát vezet be a kormány a magyar felsőoktatásban, amely figyelembe veszi a felsőoktatási tevékenység különbségeit – mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn egy CT-átadás alkalmával Üllőn.

A magyar példát ajánlja a román kormány figyelmébe a román rektori tanács elnöke

Az unió helyreállítási alapjából biztosított összegek felhasználásának magyar példáját ajánlja az illetékes román miniszter figyelmébe Daniel David, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) rektora, a romániai rektorok tanácsának elnöke.

Stumpf István: a felsőoktatás megújítása nemzetstratégiai kérdés

A magyar felsőoktatás megújítása és versenyképessé tétele nemzetstratégiai kérdés – mondta Stumpf István kormánybiztos, akinek feladata a felsőoktatási modellváltással és az új fenntartói modell működésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációja.

Orbán Viktor: Stumpf István koordinálja a felsőoktatás modellváltását

„Megállapodtam Stumpf Istvánnal, aki vállalta a felsőoktatási modellváltás koordinációját” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.

Fiatalok továbbtanulását támogatja a kormány a diaszpórában

Magyarországtól távol, diaszpórában élő magyar fiataloknak indít a kormány felsőoktatási ösztöndíjprogramot – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

Tízmilliókat spórolnak az SZFE-hallgatók az államilag támogatott oktatáson

Tízmilliókat spórolnak az SZFE-hallgatók az államilag támogatott oktatáson

Világhírű színészek állnak ki a #freeSZFE jelszó mellett. Olyanok, akik annak idején súlyos pénzeket ruháztak be saját tanulmányaikba, hogy most még súlyosabb pénzeket keressenek. Nálunk viszont államilag támogatott a színészképzés, most megmutatjuk, mennyi pénzt is spórolnak azok a tüntető színészpalánták, akiknek a képzését a „diktatúra” fizeti – adóforintokból.

Vissza az oldal tetejére