Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tuzson: változhat az alaptörvény-módosítás tervezett dátuma

Sümeghi Lóránt

2016.10.20. 06:28

A kormányzati kommunikációs államtitkár szerint "nincs kõbe vésve" az alaptörvény-módosítás elfogadásának november 8-ra tervezett idõpontja - írja a Magyar Idõk csütörtöki számában.

Tuzson Bence a lapnak nyilatkozva azt mondta, a kormány megfontolja a letelepedési kötvények megszüntetését, amelyet a Jobbik kért feltételként az alaptörvény-módosítási javaslat megszavazásához. Elmondta azt is, hogy a kötvény megszüntetésének kérdése a jövő heti kormányülésen kerül napirendre, és hozzátette az, hogy

a kötvények felülvizsgálatának tervét már az utóbbi hetekben jelezték."

Az államtitkár szerint elképzelhető, hogy az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel döntsön a letelepedési kötvények esetleges eltörléséről. A lap felidézte, az alaptörvény módosításához a "nagy kétharmad" kell, vagyis az összes – tehát nemcsak a jelen lévő, hanem mind a 199 – országgyűlési képviselő kétharmadának, 133 képviselőnek igenlő szavazata. Jelenleg a Fidesz-KDNP frakciójának csak 131 mandátuma van, tehát két ellenzéki képviselő támogató szavazata kell ahhoz, hogy módosítsák az alaptörvényt.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére