Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tarlós: álságos, gonosz, tisztességtelen propaganda zajlik a hajléktalanok ügyében

Pörge Béla

2018.12.07. 11:00

A fõpolgármester szerint az ellenzéki médiában embertelen propaganda folyik a hajléktalanok ellen, miközben az önkormányzat méltó körülményeket biztosít nekik.

Tarlós István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az október közepén hatályba lépett közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezésről szólva elmondta: az ellenzék harsog arról, hogy milyen embertelen intézkedéseket hoz a kormány, és ezt támogatja az önkormányzat.

Rendkívül álságosnak, tisztességtelennek, felelőtlennek, sőt egyenesen gonosznak tartom azt a propagandát, hogy ami most folyik, az embertelenség"

– fogalmazott a főpolgármester.

Tarlós István hangsúlyozta: a hajléktalan embereknek méltó körülményeket biztosítanak meleg helyeken, étellel, orvosi ellátással; sokkal jobban gondoskodva a biztonságukról, mint korábban.

Szerinte az az igazán embertelen, amikor azt mondják, hogy:

mi vagyunk a demokraták, mi vagyunk a humánusak, mindenkié a város, tehát nyugodtan tengődjetek, vagy akár haljatok éhen, vagy fagyjatok meg, nagyon demokratikus módon biztosítjuk ezt számotokra, sorsotokra hagyunk benneteket."

A hajléktalanok kárára és kontójára folytatnak egy olcsó és rendkívül negatív propagandát rövid távú politikai haszonszerzés céljából – jelentette ki Tarlós István, aki kiemelte: a hajléktalanellátás minden paraméterét jelentősen javították 2010 óta.

A főpolgármester később az M1 vendége volt, ahol elmondta, hogy a fővárosnak ezermilliárdos nagyságrendet jelent az Orbán Viktor miniszterelnökkel november 17-én aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa is.

Már a megállapodás aláírásakor, egy nap alatt sikerült szereznie 108 milliárd forintot – jegyezte meg a főpolgármester. A kormány ugyanis soron kívül 80 milliárd forintot adott a 3-as metró komplett rekonstrukciójára, mivel a gyalogos aluljárókat is felújítják, és ez nem szerepelt az eredeti tervekben. Továbbá 28 milliárdot szereztek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből is – mondta.

Tarlós István az elektronikus jegyrendszerről elmondta, hogy a főváros rácsatlakozik a központi állami rendszerre. A fővárosi rendszer kompatibilis lesz a MÁV-éval és a Volánéval – jegyezte meg. A főpolgármester azt mondta: a rendszer 2020-2021-ig befejeződik, és tulajdonképpen jobb lesz, mint az eredeti elképzelés volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére