Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: összegkorlát nélkül adhatunk támogatást

888.hu

2020.07.04. 13:00

„Készen állunk arra, hogy megvívjuk a második, a gazdasági védekezés szakaszát.” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmaz, a magyar gazdaság nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelektől, hanem a magyar emberek munkájától lesz erős.

Ahhoz, hogy a magyar emberek dolgozhassanak, munkahelyek kellenek. Munkahelyeket pedig vállalatok tudnak létrehozni, elsősorban azok, amelyek beruházásokat hajtanak végre.

A miniszter leírja,

két hónapnyi tárgyalás után sikerült megállapodnunk az Európai Bizottsággal, hogy összegkorlát nélkül adhatunk támogatást azoknak a magyarországi vállalatoknak, melyek ugyan veszteséget szenvedtek el a világjárvány miatt, de a munkahelyek megvédése érdekében legalább 560 millió forintnyi beruházást, fejlesztést hajtanak végre.

A támogatás összege a beruházás értékének fele lehet. A támogatási kérelmeket szeptember 30-ig kell beadni, a beruházásokat pedig a következő két év során kell végrehajtani – számol be Szijjártó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére