Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze

Horváth Tamás

2019.09.18. 19:10

A magyar gazdaság, Magyarország megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tiszafüreden, a 186 millió forintból épülő új piaccsarnok ünnepélyes alapkőletételén.

Szijjártó Péter az MTI tudósítása szerint elmondta, nemcsak Tiszafüred, Magyarország is hosszú utat járt be az elmúlt években.

A korábban csőd szélén álló országot ma már Európa egyik legsikeresebb államaként tartják számon. Ma már a magyar gazdaság tudja felmutatja a leggyorsabb növekedési ütemet Európában, és 2019-ben elmondható, hogy az országban teljes foglalkoztatás van

– közölte, hozzátéve, hogy az elmúlt öt évben Magyarország mindig megdöntötte az aktuális beruházási és exportrekordot, mára a megerősödő Közép-Európa részeként fontos szerepet játszik az egész kontinens jövőbeni versenyképességében.

Szijjártó Péter elmondta, ehhez kellett minden magyar ember teljesítménye, szorgalma, áldozatvállalása és munkája, továbbá azok a bátor vállalkozók, akik mindig meg merték hozni azokat a döntéseket, amelyek nyomán új munkahelyek jöttek létre Magyarországon.

A nemzet teljesítménye a helyi közösségek teljesítményéből áll össze, a tiszafürediek is hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország az elmúlt években igazi sikertörténetté válhatott

– fogalmazott.

A miniszter azt mondta, a városvezetés profizmusa és a lakosok szorgalma együtt számos fejlesztés nyomán látványossá és láthatóvá vált.

Példaként említette az út- és csatornahálózat fejlesztését, azt, hogy az ország legnagyobb kerékpároscentruma Tiszafüreden van, valamint az ivóvízminőséget javító programot.

Három fontos közintézmény energetikai korszerűsítése, fejlesztése történt meg; a Tisza-tó és Tiszafüred mára márkanév lett, a páratlan természeti szépség a legkedveltebb utazási központtá tette a várost és a Tisza-tavat

– emelte ki.

Szijjártó Péter Tiszafüreden | Fotó: MTI

Szijjártó Péter aláhúzta, az ide látogatók számának növekedése új dimenziót nyithat a város fejlődésében, ezért is jó döntés a szabadstrand megújítása 400 millió forintból. Hozzátette, fontos az itt élők életminőségének javítása a város vezetői számára, ezért is lényeges, hogy új piaccsarnok jön létre 186 millió forintból és megépül az új belváros.

A fejlesztések nyomán Tiszafüred tovább erősödik, ami növeli a magyar gazdaság teljesítményét is, hiszen a turizmus stratégiai ágazat

– közölte, megjegyezve, hogy a cél az, hogy 2030-ra Magyarország Közép-Európa legvonzóbb turisztikai célpontja legyen.

Szijjártó Péter leszögezte, a magyar gazdaság megerősödésében a vidéki városok és közösségek egyre nagyobb szerepet játszottak az elmúlt években. Ezért is nagyon fontos szerepe van annak, hogy kormány és önkormányzat szorosan együtt tudjon működni a helyi közösség és a nemzet érdekében.

A hangsúly az összefogáson, a nyugodt építkező együttműködésen van, a nyugtalanság, feszültségek, a személyeskedés és a felesleges viták helyett

– fogalmazott.

Szijjártó Péter arra biztatta a jelenlevőket, hogy az októberi önkormányzati választásokon olyan képviselőket és polgármestereket válasszanak, akik az adott településen és településért élnek, ismerik a helyi adottságokat, kihívásokat, tisztában vannak a kezelési lehetőségükkel és készek az együttműködésre.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, Tiszafüred méltán nevezhető a Tisza-tó fővárosának, dinamikus a fejlődés a városban. Hozzátette, a kormányzat minden segítséget megad a fejlődéshez.

Ujvári Imre, Tiszafüred kormánypárti polgármestere közölte, 2014 előtt a polgármester és jegyző csődbe vitte a várost.

Négymilliárd forintos adósságcsapdában vergődött a város, amelyet a kormány átvállalt, és Tiszafüred így állhatott fejlődő pályára. Napjainkban hatmilliárd forintból valósultak meg vagy vannak folyamatban fejlesztések

– hangsúlyozta.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy amerikai egyetemi professzor szerint legalizálni kéne a pedofíliát

Egy amerikai egyetemi professzor szerint legalizálni kéne a pedofíliát

Természetesen csak amennyiben a gyerekek „beleegyeznek”. Nehogy a végén még nemi erőszak legyen belőle!

Nagy meccset nyert a magyar vízilabda-válogatott, megvan a döntő és az olimpia!

Nagy meccset nyert a magyar vízilabda-válogatott, megvan a döntő és az olimpia!

A lányoknak nem sikerült, a fiúknak viszont igen: Budapesten játszhat Európa bajnoki döntőt a vízilabda-válogatott!

Ennyire érdekli a szenátorokat az impeachment: 25 percig sem voltak képesek egy helyben ülni a tárgyalás közben

Míg az újságírók végigkövették az eseményeket, a Reuters beszámolója szerint a szenátorok arcpirítóan próbálták ellógni a jelenlétet: legtöbben mindössze 20-25 percet voltak képesek egy helyben ülni, és leginkább az előszobák kanapéin nyomkodták a telefonjukat.

Magyar feliratok rongálásával ünnepeltek a románok

Magyar feliratok rongálásával ünnepeltek a románok

Gyergyószentmiklóson és a Gyilkos-tónál is lefestették a magyar településnév táblákat.

Kína feleskette a karanténba érkező orvosait, hogy az életük árán is megállítják a vírus terjedését

Kína feleskette a karanténba érkező orvosait, hogy az életük árán is megállítják a vírus terjedését

A járvány mérete két nap alatt nagyjából megduplázódott. A kormány a hadsereget is beveti, hogy némileg mentesítse a városi kórházakat, valamint ideiglenes karanténkórházakat is elkezdtek építeni.

Erdélyből vásárolt buszokat a Közlekedési Múzeum

Erdélyből vásárolt buszokat a Közlekedési Múzeum

Két Ikarust vásároltak Csíkszeredából, melyek 2019-ig közlekedtek a napi forgalomban.

Összejött a Fucsovics–Federer meccs az Australian Openen

Nehezen, de nyert Roger Federer az ausztrál John Millman ellen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére