Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerda délután indul a harc Brüsszelben

888.hu

2017.04.26. 14:58

Ma délután Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlamentben (EP), ahova azzal a céllal érkezik, hogy megvédje a magyar kormány eddigi eredményeit.

Orbán Viktor hétfőn levélben kért szót Antonio Tajanitól, az EP Néppárti elnökétől a szerdai vitanapra, ahol egy magyarországi ügy biztosan szerepelni fog a napirenden: a felsőoktatási törvény módosítása. Emellett várhatóan szó lesz a civil törvényről is.

Felsőoktatási törvénymódosítás: mint ismeretes, az Oktatási Hivatal (OH) legutóbbi vizsgálata során több szabálytalanságot is talált a Magyarországon működő külföldi egyetemekkel kapcsolatban. Az Országgyűlés ezt követően gyorsított eljárásban módosította a felsőoktatási törvényt, egyrészt az OH által feltárt szabálytalanságok miatt, másrészt pedig azért, mert a Soros-egyetemnek indokolatlanul nagy versenyelőnyt jelentett, hogy Magyarországon egyedüliként, az USA-ban is elfogadott diplomát ad ki – a magyar mellett. Az új törvény szerint a Soros-egyetem működéséről kormányközi megállapodást kellene kötnie az USA és Magyarország kormányának. A törvénymódosítást a CEU politikai támadásként értékelte, ami nem csoda, hiszen amellett, hogy a működési költségeik jó részét a nemzetállamok bedöntésére szakosodott Soros György fedezi, az egyetem a Soros által is propagált nyílt társadalom eszméjének is "elhivatott támogatója". Maga a törvény egyébként hasonlatos a Csehországban nemrég elfogadotthoz.
Civil törvény: A jelenleg még előkészítő szakaszban járó törvény szerint azoknak a szervezeteknek, amelyek jelentős összeget fogadnak el külföldről, fel kellene tüntetniük kiadványaikban, hogy "külföldről finanszírozott szervezetként" vannak bejegyezve. Emellett részletesebben is el kellene számolniuk a kapott támogatásokkal. Ez a törvény főleg a Soros-alapítványoktól sokszor több 10, vagy akár 100 millió forintos támogatást kapó NGO-kra vonatkozna – amelyek egyébként a magyar emberektől alig kapnak anyagi támogatást és a valóban fontos és hasznos tevékenységet végző magyarországi civil szervezetekhez képest akár több százszoros összegű anyagi támogatásban részesülnek. A törvény amerikai mintán alapul, ám annál kevésbé szigorú.

Az EP elnöke kedden jóváhagyta, hogy Orbán Viktor felszólaljon a szerdai vitában. Tajani a döntés előtt több frakcióval is konzultált, és azok nem gördítettek akadályt az elé, hogy a miniszterelnök is felszólaljon.

Az EP-ben szerda kora délután parázs vitára lehet számítani, már csak azért is, mert nemrég kiderült: Soros zsebében van több, mint 200 EP-képviselő. Soros dróton rángatja Brüsszel több befolyásos politikusát.

Várhatóan tehát az európai liberálisok nekitámadnak a miniszterelnöknek a felsőoktatási törvény módosítása és a civil törvény kapcsán. Soros György célja világos ezekkel a politikai indíttatású támadásokkal: az idős agitátor hosszú távon azt szeretné elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, és lehetőleg minél több migránst fogadjon be, megvalósítva ezzel a nyílt társadalom eszméjét. Ehhez a Soros-egyetem és a civil törvény körüli liberális sivalkodás csupán ürügy, amellyel a kormány lejáratását kívánják elérni.

A kormány szerint sem Soros, sem Brüsszel nem csorbíthatja Magyarország szuverenitását. Ezt a vitát Orbán Viktor olyan fontosnak érezte, hogy saját maga kívánt felszólalni az EP-ben.

Orbán Viktor Magyarország szuverenitását és az eddig elért eredményeket kívánja ma megvédeni Brüsszelben. Az biztos, hogy Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni. Orbán Viktor azzal a tervvel utazott továbbá Brüsszelbe, hogy megvédi a rezsicsökkentést, az adócsökkentést és azt a törvényt, amely átláthatóbbá kívánja tenni a külföldről finanszírozott álcivil szervezetek tevékenységét.

Ma megindul a harc.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére