Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: felsõoktatási törvénymódosítás

Varga Judit a CEU-ról: Nem postaláda-egyetemekre van szükség!

Varga Judit a CEU-ról: Nem postaláda-egyetemekre van szükség!

Elfogadhatatlannak tartjuk a kettős mércét, a jogszabályokat minden egyetemnek egyformán be kell tartania Magyarországon. Nem lehet olyan törvényt alkotni, amely a Soros-egyetemet előnyösebb helyzetbe hozza a magyar egyetemeknél – mondta el az MTI-nek Varga Judit igazságügyi miniszter.

Velencei Bizottság: a felsõoktatási törvény módosítása megfelel az európai gyakorlatnak

Elfogadta végleges állásfoglalását a magyar felsõoktatási törvényrõl pénteken a Velencei Bizottság, megerõsítve a testület elõzetes véleményében foglaltakat, amelyek szerint a jogszabály alapvetõen megfelel a bevett európai gyakorlatnak.

Újabb amerikai egyetemmel jutott megállapodásra a magyar kormány

Szijjártó Péter megállapodást írt alá a McDaniel College további budapesti mûködésérõl az Egyesült Államokban található Annapolisban pénteken. A külgazdasági és külügyminiszter szerint ez azt bizonyítja, hogy "aki meg akar állapodni a magyar kormánnyal, az meg tud állapodni", és a felsõoktatási törvény semmilyen teljesíthetetlen feltételt nem támaszt a külföldi bázisú egyetemeknek.

A Soros-egyetemet is érintõ felsõoktatási törvénymódosítás ellen nem emel kifogást az USA oktatási minisztere

Levélben köszönte meg Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere az amerikai szövetségi oktatási miniszternek, hogy hivatalos válaszában tudomásul vette a magyar felsõoktatási törvény módosítását, valamint azt, hogy megjelölte a tárgyalásra jogosult szövetségi államokat.

Szerda délután indul a harc Brüsszelben

Ma délután Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlamentben (EP), ahova azzal a céllal érkezik, hogy megvédje a magyar kormány eddigi eredményeit.

Brüsszel azonnal bevetette fegyverét

Megkezdõdött a hazánk elleni támadássorozat. A legfrissebb információk szerint eljárás indul Brüsszelben a felsõoktatási törvény módosítása miatt.

Weber: Orbán eddig mindig hû maradt a szerzõdésekhez

A magyar miniszterelnök ugyan kipuhatolja a határokat, de "eddig végül mindig hû maradt a szerzõdésekhez" - mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) frakciójának vezetõje egy szombati német lapinterjúban. Azt is kifejtette a Der Spiegel címû hírmagazinnak, hogy utólagos javításokat kell végrehajtani a magyar felsõoktatási törvényen, ha az Európai Bizottság ilyen igénnyel áll elõ.

A magyar felsõoktatási törvény módosítása nem jelenti a CEU bezárását

A magyar kormány semmilyen egyetemet nem zár be, a Soros-egyetemet sem. A magyar kormány annyit szeretne, hogy azonos jogszabályok alapján mûködjön minden egyetem - emelte ki az Emberi Erõforrások Minisztériumának oktatásért felelõs államtitkársága az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A Soros-egyetem nem költözhet Prágába

A cseh akadémikusok egy csoportja és a cseh pénzügyminiszter kijelentette, hogy Prága szívesen látná a Soros-egyetemet. A probléma csak az, hogy a cseh parlament nemrég fogadott egy törvényt, amely nagyon hasonló a magyarországi felsõoktatási törvény módosításához. Ez alapján kizárt, hogy a CEU Prágába költözhetne.

A CEU-t is érintõ törvénymódosítás jogokat biztosít, és nem elõjogokat

A külföldi egyetemek ügyében javasolt törvénymódosítás Magyarország, a magyarok érdekeit szolgálja, az új szabályok betarthatóak, "jogokat biztosítanak, és nem elõjogokat" - mondta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere a felsõoktatási törvényt módosító javaslat keddi összevont vitáját megnyitó expozéjában, az Országgyûlésben.

Vissza az oldal tetejére