Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: Karácsony Gergely „keménykedése” csupán politikai blöff

888.hu

2021.09.04. 20:30

Politikai haszonszerzési kísérlet állhat amögött, hogy Karácsony Gergelyék leszavazták a DK atlétikai világbajnokságról szóló előterjesztését – derül ki a Mandinernek küldött Századvég-elemzésből.

 

A fővárosi baloldali koalíciót megalakulása óta repedezések jellemzik, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja a fővárosi politikát”

– olvasható a Századvég Alapítvány elemzésében, amely a Mandineren jelent meg.

Mint azt a portál beszámolója a Fővárosi Közgyűlés szerdai üléséről megjegyezte: „értelmezési és jogi ellentéteket is okoztak a 2023. évi atlétikai világbajnokság megrendezésétől való visszalépési előterjesztések.”

Ismert, hogy két javaslatról is vitázott szerdán a közgyűlés, ami az atlétikai vb megrendezéséhez kapcsolódott. Az egyik alapján a baloldali városvezetés feltételeik nem teljesülése esetén lépne vissza a világeseménytől, a DK-s javaslat viszont azonnal lépne. A közgyűlés baloldali többsége végül csupán az előbbi előterjesztést fogadta el.

A Századvég elemzése rámutatott: a Demokratikus Koalíció bekebelezési manővereit jól ábrázolja a tény, miszerint a 2019-es önkormányzati választásokat követően két volt szocialista kerületi polgármester (Kiss László és Szaniszló Sándor) átült a DK frakciójába.

A baloldalon belüli ellentétek azért erősödtek fel, mert ahogy Gyurcsány Ferenc pártja fokozatosan uralkodó tényezővé vált, úgy gyengült a kisebb pártok politikai ereje”

– emelte ki a kutatóintézet, jelezve azt is: a következő parlamenti ciklusban nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferenc pártja fogja meghatározni a baloldal országos politikáját, amihez a szövetséges pártok egy része igazodni fog, a másik része pedig kihullik az összefogásból.

Azon felvetésre, hogy miért nem szavazták meg a DK szövetségesei Gy. Németh Erzsébet előterjesztését, a Századvég úgy reagált:

Bár a mélyben olyan repedések feszítik a fővárost vezető baloldali tömörülést, amelyek hosszú távon koalíciós válságot eredményezhetnek. Az eltérő hangok pedig azt a politikai haszonszerzésre vonatkozó célt szolgálják, hogy a baloldali pártok megszólítsák a hozzájuk lazábban kötődő szavazókat is, jelen esetben azokat, akik szimpatizálnak az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésének tervével.”

Kiemelték továbbá, hogy „Karácsony Gergely „keménykedése” ezáltal beleillik a politikai blöff kategóriájába, amellyel valójában önmagát kívánta pozicionálni a baloldali összefogásban”.

A Századvég rámutatott arra is, a főpolgármester személyes imázsának építésével van elfoglalva, ezért nem beszél arról, hogy a főváros számos pontján kaotikus helyzet uralkodik, s ezért porolta le a Fudan Egyetem és a Diákváros ügyét.

Az elhibázott közlekedésszervezés miatt kiterjedt forgalmi dugók akadályozzák a gépjárművek haladását, továbbá közbiztonsági és köztisztasági szempontból is visszaesés érzékelhető a fővárosban. Mivel tehát Karácsony Gergely városvezetői eredményeket nem tud felmutatni, ezért szükségszerűen más témákra tereli a figyelmet”

– rögzítette az elemzés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére