Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros gimnáziumában kormányellenes tüntetésre buzdítottak

Zelenka Dóra

2018.11.29. 15:59

A Soros Györgyhöz köthetõ budapesti gimnáziumot a bíróság kétszázezer forintos bírság megfizetésére kötelezte, amiért egy diák ellen szabálytalanul indítottak fegyelmi eljárást, mert nem értett egyet az iskolában zajló politizálással.

Az eset még 2015-ben történt, a bíróság azonban csak mostanra hozta meg az ítéletet. A diák édesanyja a Magyar Időknek elmondta, hogy fiát „mondvacsinált” indokokkal büntette az iskola csupán azért, mert az nem kért az intézmény tanárai által folytatott kormányellenes propagandából.

A Közgazdasági Politechnikum tanulóját

azért büntették fegyelmivel, mert határozottan tiltakozott az ellen, hogy a tanárok politikai agitációt folytassanak az órákon.

Az iskola tanárai ráadásul kormányellenes tüntetéseken való részvételre is igyekeztek rávenni a diákokat.

A bíróság 200 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte az iskolát, illetve kimondták, hogy érvénytelen az a szigorú megrovással járó fegyelmi határozat, amelyben az iskola a tanulóját részesítette.

Így él vissza a hatalmával Hammer Ferenc, az ELTE tanszékvezetője

Intézményi hatalmával visszaélve, hivatalos közleményben támadta meg Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vezető...

A fiú édesanyja elmondta, hogy fia ellen olyan álindokok alapján indítottak fegyelmi vizsgálatot, mint hogy egyetlen alkalommal nem vitt tornafelszerelést, illetve hogy „meghívatta magát az osztálytársaival egy gyorsétteremben”, ám szerinte

a valódi ok az volt, hogy a fiú nem kért az ideológiai fejtágításból és az érzékenyítésből.

A nő szerint az sem normális, hogy az iskola a jelentős támogatások mellett magas tandíjat számít fel – csak a beiratkozás 50 ezer forintba kerül –, azonban nem ad tájékoztatást arról, hogy mire fordítják a diákonként befolyó milliós összegeket, ezért ebben a kérdésben az oktatási jogok biztosához fordult.

A Közgazdasági Politechnikum – több alapítványi középiskolához hasonlóan – Soros György alapítványaihoz és embereihez kötődik. Az iskolát Horn Gábor liberális politikus 1990-ben alapította meg barátaival. A magániskolának éveken keresztül ő volt a vezetője, jelenleg pedig az alapítványi kuratórium tagja.

Az egyetemeken folyó véleményterror már a középiskolában is elérheti a diákokat. Azokat a tanulókat éri a megkülönböztetés és büntetés, akik fel mernek szólalni a döntéseiket, véleményüket, szabad akaratukat befolyásoló erők ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére