Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sargentini etikai tisztogatást szeretne az Európai Néppártban

888.hu

2019.03.19. 13:30

Nem elegendõ, hogy az Európai Néppárt (EPP) foglalkozik a Fidesz tagságának kérdésével, meg kell kezdenie végre az etikai nagytakarítást, és kérdõre kell vonnia Orbán Viktort, hogy milyen viszonyt kíván ápolni a pártcsaláddal és hogyan viszonyul az EPP által képviselt politikához - jelentette ki Judith Sargentini holland zöldpárti képviselõ Brüsszelben újságíróknak.

A politikus elmondta: nem várható, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt szerdai politikai közgyűlésén.

Szerdán az Európai Néppárt (EPP) küldöttgyűlése dönt arról, hogy kizárja-e a soraiból a Fidesz-KDNP-t. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a magyar kormánypártot várhatóan kizárja-e a soraiból a néppárt. Az biztos, hogy a kizárást kezdeményező pártok kisebbségben vannak az Európai Parlament néppárti frakcióján belül. Hozzávetőlegesen a képviselők 15%-a kezdeményezte a kormánypárt távozását. Az EPP nagyobb tagpártjai megosztottak a kérdésben, nyilvános álláspontjuk nem ismert.

Nem elég, amit Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Fidesz jobb útra térítése érdekében csinál. Webernek egyértelmű döntést kell hoznia, hogy merre kormányozza az EPP-t, hagyja-e annak jobbratolódását – közölte Judith Sargentini.

A képviselő elmondta: noha az Európai Unió Tanácsa nagy jelentőséget tulajdonít a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok fenntartásának, nem teljesíti ígéreteit, ha nem tudja "behúzni a vészféket", hagyva így, hogy egy tagállam kormánya következmények nélkül sértse meg rendszerszinten az Európai Unió alapértékeit.

Orbánnak, noha tett gesztusokat, vissza kell térnie a demokrácia útjára. Ezért a nyilvánosság felhasználásával nyomást kell gyakorolni az uniós tanácsra és a tagállamokra – tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy fél évvel az általa jegyzett jelentés elfogadása után nem történt semmilyen lényegi intézkedés az ügyben.

A Soros-Sargentini-jelentés

2017 májusában az Európai Parlament illetékes bizottsága Judith Sargentini zöldpárti képviselőt kérte fel egy Magyarországról szóló jelentés elkészítésére. Ahogy az várható volt, egy súlyosan elfogult dokumentum született Magyarországról, mivel Sargentini Soros György szövetségese – derült ki a Soros-alapítvány által összeállított listából.

Sargentini végül 2018 októberében nyújtotta be jelentését az Európai Parlamentnek, majd a hónap közepén szavaztak is róla. Az Európai Parlament elfogadta a dokumentumot, amely számos valótlanságot, hazugságot állít Magyarországról és amelyet számos Soros Györgyhöz közel álló szervezet segített összeollózni. (Többek közt az Amnesty International, az atlatszo.hu, a 444.hu, a Transparency International stb.)

A jelentés elfogadásának következményeként az Általános Ügyek Tanácsában (GAC), az Európai Tanács egyik testületében megindították a 7. cikkely szerinti eljárást, amely során Magyarország különböző büntetéseket kaphat az EU-tól, például szavazati jogok felfüggesztését vagy pénzbüntetést. A magyar ellenzéki EP-képviselők végig asszisztáltak ehhez a gyalázathoz.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Az erről szóló kutatás Németországban látott napvilágot, de a probléma – minden bizonnyal – más európai országokban is fennáll.

A franciák többsége negatívan ítéli meg a migrációt

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy véli, hogy ha még több migránst fogadnának be, az fenyegetést jelentene az országukra nézve.

Így szoktatják hozzá a dzsihádhoz az iszlamista csecsemőket

Az Ausztrál Zsidó Egyesület (AJA) hívta fel a figyelmet arra a Twitteren keringő felvétele, melyen egy muszlim férfi gyomorforgató módon próbál egy csecsemőt kondicionálni.

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

A földközi-tengeri migrációs útvonalon érkezők különbségtétel nélküli szétosztását szorgalmazza az új olasz kormány – számolt be az ügyben formálódó nemzetközi megállapodás részleteiről az olasz sajtó hétfőn.

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak.

Javában tombol a píszí véleményterror

Még az olyan híres/hírhedt nagy cégek sincsenek biztonságban, mint a Gucci.

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Puzsér Róberték szerint Berki Krisztián csak visszaélések árán szedte össze a megfelelő számú ajánlást: az NVB szerint viszont nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére