Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Péntektől Ukrajnába is szabadon utazhatnak a beoltottak

888.hu

2021.06.10. 19:30

Bármelyik oltással utazhatnak a magyarok Ukrajnába.

 

Péntektől szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Szijjártó Péter azt mondta:

lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait.

A miniszter emlékeztetett: a kormány hetek óta tárgyalásokat folytat több országgal arról, hogy tegyék lehetővé a beoltott állampolgároknak az utazást.

Ezek a megállapodások – néhány kivételtől eltekintve – a kívántnál lassabban jönnek létre – mondta Szijjártó Péter, aki szerint „ezen nem kell csodálkozni”, hiszen Európában Magyarország áll a legjobban az oltással, és el kell fogadni, hogy az alacsonyabb átoltottságú országok „lassabban mozdulnak”.

Tudatta: a tárgyalások során fontos szempont volt, hogy a szomszédos országokkal minél hamarabb jöjjenek létre a megállapodások,

hogy „az egymástól elszakított családok, barátok és közösségek minél előbb újra össze tudjanak jönni.”

A miniszter hozzátette, az egyeztetések tartanak, reményei szerint a következő hetekben újabb megállapodások születhetnek, azokról a tárgyalások lezárultával tájékoztatást adnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére