Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: új szabályok lépnek életbe jövő héten a kijárási korlátozás helyett

888.hu/MTI

2020.04.24. 08:59

Az egészségügyet felkészítették a legrosszabb forgatókönyvre – mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.
Fokozatosan és szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet

– mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, fontos a szakemberek tanácsait figyelembe venni, és a politikusoknak figyelniük kell arra, hogy ne változzanak át „botcsinálta virológusokká”.

Egyetlen beteg emberről sem mondunk le.

– hangsúlyozta. Ezért is készültek fel a kórházi ágyak felszabadításával a védekezés első szakaszában arra, ha véletlenül mégis elszabadulna a vírus, az egészségügy készen áll a legrosszabb forgatókönyvre.

A második szakaszban fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindulhat az élet Magyarországon – fejtette ki a kormányfő. Ennek az a feltétele, hogy az újraindítás időszakában is meg tudják védeni a leginkább veszélyeztetett időseket, krónikus betegeket és a nagyvárosokban élőket. Rájuk vonatkozóan speciális szabályokat kell kigondolni, ezek kialakítása gőzerővel zajlik – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, a húsvétkor kipróbált önkormányzati többletjogosítványok kapcsán, mivel összességében jó tapasztalatnak bizonyultak, az ezt követő hétvégéken is rendelkeznek majd az önkormányzatok, azonban május 4. után feltehetőleg általános szabályozásra lehet szükség.

A gazdaság helyzetével kapcsolatban kiemelte, hogy a kormány a munkahelyekre koncentrál, hiszen „ha nincs munka, nincs semmi, ha van munka, minden van”. A kormányfő gyors gazdasági kilábalásban bízik.

A csütörtöki EU-csúcs kapcsán egyértelműsítette, Magyarország egyetlen plusz forintot sem kapott a járvánnyal kapcsolatos védekezésre, csak a már lehívott pénzeket lehet átcsoportosítani az egészségügyre. Szerinte, a legfontosabb dolgokról nem sikerült megállapodniuk, azonban arról született döntés, hogy a hétéves költségvetést átcsoportosítják, rugalmasítják a költségvetési tervezést, illetve

mindenki több pénzt fog befizetni, Magyarország is.

Az EU-n belüli segélyezés kapcsán azonban továbbra sem született konszenzus.

Megítélése szerint komoly hatalmi harcok zajlanak Brüsszelben arról, ki mennyit keressen hazánkon.

Brüsszelt a bürokraták szállták meg, ott az észszerűség tere korlátozottabb

– fogalmazott, hozzátéve: „itt mindig Soros György kezét kell látni a dolgokban”. Ezzel kapcsolatban a hét legfontosabb hírének nevezte Soros György írását a járvány gazdasági következményeinek kezeléséről. Ezt a 2-es számú „Soros-tervnek” nevezte. Soros szerint arra van szükség – idézte -, hogy az EU nagy kölcsönöket vegyen fel, amelyek alapösszegét nem is kellene visszafizetni, viszont lejárat nélküli kamatot kellene fizetni utánuk, „amíg élünk, addig fizetünk”. „A kamatot szeretik ők nagyon” – fogalmazott. A kormányfő ezt a pénzügyi javaslatot legalább olyan veszélyesnek nevezte, mint amilyen a migránsbetelepítési terv volt.

„Magyarország nem kér a hitelekből, erős lábakon állunk” – zárta a miniszterelnök az interjút.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére