Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért

Forisek Ádám

2019.04.05. 16:25

Péntek délután hétpontos programot hirdetett meg Orbán Viktor a májusi európai parlamenti választásokra.

Ahogy már a reggeli beharangozónkban is írtuk, a Parlamenti szalon című rendezvény keretében a mai nappal megkezdődött a Fidesz kampánya az európai parlamenti választásokra. Az eseményen Kocsis Máté frakcióvezető, az EP-listát vezető Trócsányi László, Szijjártó Péter külügyminiszter, illetve Szájer József EP-képviselő mellett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is beszédet mondott.

Felszólalása elején a magyar miniszterelnök arról beszélt: a Fidesz politikai közössége magabiztos, erős és jókedvű, de elbizakodottságról szó sem lehet.

Beszédében a magyar kormányfő elmondta: az eddigi európai parlamenti választások nem tűntek sorsdöntőnek, annyit voltak hivatottak meghatározni, hogy bal- vagy jobboldali elnök legyen. Példaként említette Jean-Claude Junckert, akiről azt lehetett hinni, hogy jobboldali "erre kiderült, hogy tőrőlmetszett szocialista."

Most azonban valóban történelmi választás előtt állunk, Európa jövőt választ magának. A tét az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak. Orbán Viktor szerint arról dönt Magyarország, hogy megvédjük-e a keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak.

Május 26-án a keresztény civilizáció a tét"

– jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, az Európai Unió (EU) megalakulásakor nagy lélekkel és kis testtel rendelkezett. Manapság ez pontosan fordítva van: nagy a teste, de kicsi a lelke.

Brüsszelben létezik egy buborék, a kiváltságos európai elit virtuális világa, amely elszakadt a valóságos élettől"

– hangzott el a kormányfő beszédében. Hangsúlyozta: a politikának a valóságon kell alapulnia. Brüsszel nem veszi figyelembe, nem akarja figyelembe venni a realitásokat, a nemzetállamok életének valóságát. Ezért fordulhat elő, hogy "a katolikus bajor Weber sértegeti a magyarokat. Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, de egy müncheni bajor soha nem tenne így."

Éppen ezért "nem vagyunk hajlandóak alávetni magunkat Brüsszelnek, ha az a magyaroknak nem jó". A miniszterelnök emlékeztetett, hogy lassan kilenc éve vitázunk Brüsszellel, említve például a rezsicsökkentést vagy a migrációs hullámoktól védő kerítés megépítését.

A Juncker vezette Európai Bizottságról is szólt Orbán Viktor, erősen kritizálva azt. Mint mondta, "az angolok kimennek, a bevándorlók bejönnek – ez a Juncker-bizottság mérlege".

Az európai álom megtört, de legalábbis behorpadt."

Orbán Viktor a Századvég felmérését idézve hangsúlyozta, Franciaországban 68 százalék, de még Németországban is 52 százalék mondja azt, hogy a következő generációknak rosszabb lesz. Ez az arány Magyarországon mindössze 26 százalék. További kutatást is idézett, mely szerint a magyarok 80 százaléka úgy gondolja: a keresztény kultúrát meg kell védeni. 

A kormányfő szerint Európa ma kulturális meghasonlással és identitászavarral küzd, ezért születik kevesebb gyerek, ezért támogatja inkább a migrációt. Pedig lenne ereje arra, hogy megállítsa a migránsokat, hiszen Európa nagyobb, mint az Egyesült Államok és Oroszország együttvéve, egy 500 milliós kontinensről van szó.

Brüsszel akárhogy csűri-csavarja a javaslatokat, a vége mindig a migráció támogatása lesz."

Orbán Viktor szerint míg a magyarok célja "megőrizni Európát és hazánkat olyannak, mint amilyennek megismertük", addig a brüsszeli buborékban többségbe kerültek eltörölnék a keresztény kultúra elsőbbségét. Ha pedig ez sikerül nekik, akkor a nemzetállamokat is felszámolhatják. Brüsszel végcélja nem más, mint az Európai Egyesült Államok. A miniszterelnök szerint a szovjet példából okulva el kell utasítani azt, hogy Brüsszel kezébe több hatalmat adjunk.

Orbán Viktor ezért hétpontos programot hirdetett:
  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére