Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért

Forisek Ádám

2019.04.05. 16:25

Péntek délután hétpontos programot hirdetett meg Orbán Viktor a májusi európai parlamenti választásokra.

Ahogy már a reggeli beharangozónkban is írtuk, a Parlamenti szalon című rendezvény keretében a mai nappal megkezdődött a Fidesz kampánya az európai parlamenti választásokra. Az eseményen Kocsis Máté frakcióvezető, az EP-listát vezető Trócsányi László, Szijjártó Péter külügyminiszter, illetve Szájer József EP-képviselő mellett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is beszédet mondott.

Felszólalása elején a magyar miniszterelnök arról beszélt: a Fidesz politikai közössége magabiztos, erős és jókedvű, de elbizakodottságról szó sem lehet.

Beszédében a magyar kormányfő elmondta: az eddigi európai parlamenti választások nem tűntek sorsdöntőnek, annyit voltak hivatottak meghatározni, hogy bal- vagy jobboldali elnök legyen. Példaként említette Jean-Claude Junckert, akiről azt lehetett hinni, hogy jobboldali "erre kiderült, hogy tőrőlmetszett szocialista."

Most azonban valóban történelmi választás előtt állunk, Európa jövőt választ magának. A tét az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak. Orbán Viktor szerint arról dönt Magyarország, hogy megvédjük-e a keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak.

Május 26-án a keresztény civilizáció a tét"

– jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, az Európai Unió (EU) megalakulásakor nagy lélekkel és kis testtel rendelkezett. Manapság ez pontosan fordítva van: nagy a teste, de kicsi a lelke.

Brüsszelben létezik egy buborék, a kiváltságos európai elit virtuális világa, amely elszakadt a valóságos élettől"

– hangzott el a kormányfő beszédében. Hangsúlyozta: a politikának a valóságon kell alapulnia. Brüsszel nem veszi figyelembe, nem akarja figyelembe venni a realitásokat, a nemzetállamok életének valóságát. Ezért fordulhat elő, hogy "a katolikus bajor Weber sértegeti a magyarokat. Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, de egy müncheni bajor soha nem tenne így."

Éppen ezért "nem vagyunk hajlandóak alávetni magunkat Brüsszelnek, ha az a magyaroknak nem jó". A miniszterelnök emlékeztetett, hogy lassan kilenc éve vitázunk Brüsszellel, említve például a rezsicsökkentést vagy a migrációs hullámoktól védő kerítés megépítését.

A Juncker vezette Európai Bizottságról is szólt Orbán Viktor, erősen kritizálva azt. Mint mondta, "az angolok kimennek, a bevándorlók bejönnek – ez a Juncker-bizottság mérlege".

Az európai álom megtört, de legalábbis behorpadt."

Orbán Viktor a Századvég felmérését idézve hangsúlyozta, Franciaországban 68 százalék, de még Németországban is 52 százalék mondja azt, hogy a következő generációknak rosszabb lesz. Ez az arány Magyarországon mindössze 26 százalék. További kutatást is idézett, mely szerint a magyarok 80 százaléka úgy gondolja: a keresztény kultúrát meg kell védeni. 

A kormányfő szerint Európa ma kulturális meghasonlással és identitászavarral küzd, ezért születik kevesebb gyerek, ezért támogatja inkább a migrációt. Pedig lenne ereje arra, hogy megállítsa a migránsokat, hiszen Európa nagyobb, mint az Egyesült Államok és Oroszország együttvéve, egy 500 milliós kontinensről van szó.

Brüsszel akárhogy csűri-csavarja a javaslatokat, a vége mindig a migráció támogatása lesz."

Orbán Viktor szerint míg a magyarok célja "megőrizni Európát és hazánkat olyannak, mint amilyennek megismertük", addig a brüsszeli buborékban többségbe kerültek eltörölnék a keresztény kultúra elsőbbségét. Ha pedig ez sikerül nekik, akkor a nemzetállamokat is felszámolhatják. Brüsszel végcélja nem más, mint az Európai Egyesült Államok. A miniszterelnök szerint a szovjet példából okulva el kell utasítani azt, hogy Brüsszel kezébe több hatalmat adjunk.

Orbán Viktor ezért hétpontos programot hirdetett:
  1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
  2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
  3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
  4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
  5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
  6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
  7. Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!

 

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

A budapestiek szerint Tarlós a legalkalmasabb főpolgármesternek

Tízből hat budapesti szerint Tarlós István a legalkalmasabb, az ellenzéki jelölteket alkalmatlannak tartják.

Kálmán Olga énképe

Kálmán Olga énképe

Pontosan tudjuk: sohasem lesz Kálmán Olga főpolgármester.

A „fehér kultúra” lebontásáról tartanak előadást egy amerikai egyetemen

A Newarkban található egyetemen igen furca gondolatok kaptak helyet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére