Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor az Európai Bizottság alelnökével tárgyalt

888.hu

2022.03.04. 15:30

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Margarítisz Szkínászt, az Európai Bizottság alelnökét péntek délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 

A megbeszélés témája az ukrajnai háború és az annak nyomán kialakult humanitárius válsághelyzet volt.

Elsőrendű célként nevezték meg a béke mielőbbi megteremtését Ukrajnában,

valamint azt, hogy az ezt célzó erőfeszítések során az Európai Unió mindvégig egységesen lépjen fel.

 

Az uniós biztos elismerően szólt a magyar hatóságok, a civil szervezetek és a magyar állampolgárok segítőkészségéről, amit az ukrajnai menekültek irányába tanúsítanak, és amit a határon tett látogatásán személyesen is megtapasztalt.

Ígéretet tett arra, hogy az Európai Unió támogatni fogja ezeket az erőfeszítéseket.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ (j2) és Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. márius 4-én. A megbeszélés témája az ukrajnai háború, és az annak kapcsán kialakult humanitárius válsághelyzet volt.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke ma az ukrán–magyar határra látogatott, néhány órával azt követően, hogy az EU jóváhagyta: az Ukrajnából a háború elől menekülők általános oltalmazotti jogállást kapnak az EU-ban.

 

Magyarországgal és a magyar néppel vagyunk, akik nagylelkűen kitárták a kapukat, és tárt karokkal fogadták azokat, akik elmenekültek az Ukrajnában dúló háború szörnyűségei elől. Magyarország nem maradt magára a küzdelemben, a terhet mindannyian közösen fogjuk viselni. Megrendít és mélyen lesújt, ami a szomszédunkban, az ukrán testvérállamban történik, ugyanakkor büszkeséggel és meghatottsággal tölt el, hogy az unió egységet tudott felmutatni az orosz agresszióval szemben. Lenyűgöző látni, hogy itt, a határon és a budapesti vasútállomásokon több száz magyar tisztviselő, civil és polgár van jelen, hogy segítséget nyújtson az Ukrajnából érkezőknek”

– mondta Margaritis Schinas.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére