Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: "Európában úgy tekintenek Magyarországra, mint a legnyugatibb keleti nép"

Nagy Gábor

2018.09.04. 15:15

A magyar kormányfõ kedden tárgyalt Szooronbaj Zseenbekov kirgiz államfõvel.

Katonai tiszteletadással és a magyar himnusszal köszöntötte kedden Orbán Viktor kormányfőt Szooronbaj Zseenbekov. A találkozón a két vezető Magyarország és Kirgizisztán közötti gazdasági, turisztikai, tudományos és kulturális együttműködés erősítéséről esett szó.

Orbán kijelentette: Személyes kiváltságnak érzi, hogy ő lehet az első magyar kormányfő, aki hivatalos látogatást tesz a közép-ázsiai országban. Ez nagy felelősséget jelent, de a két ország kapcsolatának most az érzelmi és a gazdasági alapjai is jók.

A kirgiz államfő a magyar miniszterelnökkel a közös nyilatkozat aláírása után arról beszélt: Kirgizisztán 26 éve áll diplomáciai kapcsolatban Magyarországgal, amely során a magyarok mindig megbízható partnernek bizonyultak. Kirgizisztán minden nemzetközi fórumon kész támogatni a magyar törekvéseket.

Magyarország egy tízmilliós ország, amely fejlődni akar, de meg akarja őrizni a szuverenitását, és ez hasonlóságot mutat az önök népével"

– fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette:

Európában úgy tekintenek Magyarországra, mint a legnyugatibb keleti nép."

A miniszterelnök emlékeztetett: ezt korábban sértésnek szánták, de Magyarország mindig is büszke volt arra, hogy őrzi származásának hagyományait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére