Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: A migráció az egységet támadja meg

Bokor Gábor

2019.03.23. 11:57

Orbán Viktor a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján mondott beszédet.

Orbán Viktor miniszterelnök Nicolas Sarkozy volt francia miniszterelnök után szólalt fel az MCC által szervezett, bevándorlásról szóló konferencián Budapesten. A kormányfő azzal kezdte beszédét, hogy mindig megtisztelő az ország számára, ha neves külföldi vendégek érkeznek oda.

Magyarország sajátos szerepet játszik az európai migrációs politikában: az utóbbi tényt semmi sem indokolja, mivel egy 10 milliós ország vagyunk, a hadseregünk kicsi. A mi méretünk nem predesztinál arra, hogy mi bármilyen vitában olyan kiemelkedő szerepet játsszunk, mint amit a migrációs vitában megteszünk. Nem mi választottuk ezt a természetellenes helyzetet"

– mondta Orbán Viktor, majd azzal folytatta, hogy a keletről fenyegető veszélyek idején kerül Magyarország központi helyre a nemzetközi politikában.

A miniszterelnök szerint a keletről fenyegető veszélyek idején kerül Magyarország központi helyre a nemzetközi politikában. Orbán Viktor elmondta, hogy így volt ez 1956-ban, és így volt 2015-ben is.

Európai hírnév következett abból, hogy a határokat megvédtük. Semmilyen erőnk nem volt, hogy egy 400 ezres katonakorú népességet megállítsunk. Az utóbbi helyzet elkerülése vezetett el ahhoz, hogy megépítettük a kerítést"

– fogalmazott a miniszterelnök, aki beszédében rávilágított arra is, hogy Európában van egy dogma, miszerint egyáltalán nem hátrány, ha valaki azt mondja, hogy nem tehet semmit.

Európát nem személyek, hanem intézmények vezetik, ezért az európai politikai koncepcióban az intézmény jó dolog, míg az erős politikus rossz dolog – tette hozzá. A magyar kormányfő kijelentette, Európa nyugati felén a politikát befolyásolni tudó világ 85 százaléka baloldali-liberális, és képes arra, hogy összehangoltan cselekedjen. Magyarországon ezzel szemben nagyjából 50 százalék ez az arány.

Magyarország számára kulcskérdés, hogy jöjjön végre egy nagy ország, ami azt beszéli, amit mi. Ez az ország egyelőre Olaszország lehet, nekünk kell végre egy nagy ország Nyugatról, ami azt mondja, amit mi, mert különben vereséget szenvedünk. A migráció az egységet támadja meg. A migráció ügyében élesen válik el Nyugat- és Közép-Európa"

– mondta Orbán Viktor, aki beszélt arról is, hogy Nyugat-Európában ma arról beszélnek, miként lehet menedzselni a különféle kultúrák egymás mellett élését.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ezzel szemben Közép-Európában nincsenek nagy idegen tömegek, így nem kell energiákat összpontosítani arra, hogyan kellene integrálni ezeket az embereket.

Mi nem is akarunk ilyen idegen tömegeket. Pont az előbb említett két nézet miatt váltak el egymástól a keleti és a nyugati vélemények. Arra, hogy hogyan lehet ezt áthidalni, senki sem tudja a választ"

– közölte a kormányfő.

A mostani vitákban pedig az áll a középpontban, hogy az EU-ban nem biztos, hogy van lehetőség a választásra"

– mondta Orbán Viktor.

Az Afrikából tapasztalható migrációs nyomással kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy most kell döntést hozni a migráció kérdésében, ugyanis az utódaink minket fognak okolni a problémák miatt.

A következő 11 évben közel annyival fog nőni Afrika népessége, amennyi jelenleg Európáé. Mindezek miatt a migrációs nyomás nőni fog"

– ismertette a kormányfő, majd azzal folytatta, hogy ha a migrációt nem veszi az európai politika a napirendjére, akkor olyan folyamatok indulnak meg, amiket nem lehet már megfordítani.

Most kell helyreállítani a Kelet és a Nyugat egységét a migráció ügyében"

– fogalmazott.

A brüsszeli vezetéssel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, hogy az unió mostani vezetői képtelenek arra, hogy a migráció és a határvédelem ügyét megoldják.

Éppen ezért bele kell nyúlni a rendszerbe, és létre kell hozni a schengeni országok belügyminisztereinek a tagjaiból egy új testületet, hogy ott közösen adjanak választ a határvédelem és a migráció ügyére"

– zárta beszédét Orbán Viktor.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Bevándorláspártiak egymás között: megállapodtak a migránsok elosztásában

Bevándorláspártiak egymás között: megállapodtak a migránsok elosztásában

Megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról – jelentette be hétfőn Michael Farrugia máltai belügyminiszter.

Kiapadt Zugló kasszája

Kiapadt Zugló kasszája

Karácsony Gergelyék állítják, hogy minden a legnagyobb rendben van, azonban a számok nem ezt mutatják.

Tényleg minden poént kiöl a világból a píszí

Még a baráti, bugyuta vicceskedést sem engedi az internet népe, ha történetesen híres emberekről van szó.

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

A Magyar Kupa falusi meccsei még akkor is bájosan elragadóak, ha nem egy nagy csapat látogat falura.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére