Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Orbán: a határok megvédésénél kell a szolidaritás, nem a migránsok szétosztásánál

Tóth Dalma

2018.02.19. 14:08

Orbán Viktor miniszterelnök hétfõn Szófiába látogatott, és megbeszélést folytatott Bojko Boriszovval, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Bulgária miniszterelnökével.

A találkozónak két fő témája volt. Egyrészről Európa jövőjéről tárgyaltak, különös tekintettel a Balkánra, másrészről a határvédelemről és a migráció kérdéséről tanácskoztak.

Orbán Viktor gratulált Bulgáriának a Törökországgal ápolt kapcsolataihoz, majd hozzátette, hogy a török-bolgár együttműködés mögött mindig ott lesz Magyarország is, támogatni fogjuk az együttműködésüket.

A miniszterelnök kijelentette, hogy habár Bulgária még nem tagja a schengeni övezetnek, az kellene, hogy legyen. A bolgár elnökség vállát történelmi feladat nyomja, hiszen most esély nyílt arra, hogy a Balkánt integrálhassuk az Európai Unióba – tette hozzá.

Májusban Bulgáriában rendeznek a Balkánról szóló konferenciát, amelyen ki kell mondani a döntő szót a bővítéssel kapcsolatosan, főleg Szerbia és Montenegró kapcsán. Megjegyezte, hogy politikai értelemben nem elég befogadni a Balkánt, azt össze is kell építeni az EU-val, mert ha nincsen megteremtve a megfelelő kapcsolat, nincsenek például vasutak és autópályák, akkor hiába a politikai deklaráció, a Balkán nem tud összenőni az EU gazdasági testével.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az Európai Unió asztalán van egy új migrációs javaslat, de az Magyarország számára nem elfogadható, mivel a javaslat középpontjában továbbra is a kötelező áthelyezés áll.

A magyar alkotmány világossá teszi, hogy csak az tartózkodhat és élhet Magyarországon, akiről a magyar hatóságok döntöttek – tette hozzá.

A kötelezően befogadandó migránsok száma egyre nő, korábban ezer fő volt, most tízezer.

Magyarország számára elfogadhatatlan az unió új javaslata, mert ennek alapján Magyarországnak tízezer embert kellene átvennie évente”

– emelte ki.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kötelező kvótáról szóló vita valójában csak ösztönzi a migrációt.

A magyar államhatároktól nyugatra sokan azt gondolják, hogy a migráció jó dolog és elkerülhetetlen. Szerintünk viszont ez nem így van. A migráció veszélyes a közbiztonságra, a jólétünkre és a keresztény kultúrára – emelte ki. Magyarország ezért a migrációval kapcsolatosan készített egy saját javaslatcsomagot, amelynek lényege, hogy az EU végre ne az elosztást, a relokációt, a szétosztást helyezze a középpontba, hanem a határvédelmet – mondta Orbán Viktor.

Megköszönte, hogy Bulgária megvédte a külső határait, mert ezzel megvédte Magyarországot is. A határokat határozott, erős kezű vezetéssel lehet megvédeni, olyannal, amelynek világos demokratikus felhatalmazása van, és amely nem fél kemény döntéseket meghozni – hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy szolidaritásra nem a migránsok szétosztásánál, hanem a határok védelménél van szükség.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A kitoloncolások könnyítése miatt sivalkodik az Európa Tanács

Miközben már lassan 250 ezer migráns él úgy Németországban, hogy elutasították a menedékkérelmét, Strasbourgban azon aggódnak, hogy ne utasíthassák ki őket.

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Ujhelyi István kifelejtett valamit a vagyonnyilatkozatából?

Kétharmad

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy Ujhelyi Istvánnak, az MSZP EP-választási kampányát vezető, patkányozó szocialista politikusnak van egy a 2014-es vagyonnyilatkozatából valahogyan kifelejtett sok millió forintos értékű és haszonélvezeti jogként birtokolt badacsonyi ingatlana.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

Juncker szerint a bevándorlásellenesek „hazájukba szerelmes hülyék”

Egy CNN-nek adott interjújában jött rá az őszinteségi roham az „isiászos” politikusra.

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

A kutatások alapján semmi jóra nem számíthat a bevándorláspárti ellenzék

Kétharmad

A közvélemény-kutatási felmérések és például a szavazatszámláló bizottságokba delegált ellenzéki tagok száma alapján is az várható, hogy a május 26-ai EP-szavazáson a Fidesz győzelme mellett a korábbi uniós választáshoz képest kevesebb mandátumhoz juthatnak majd a bevándorláspárti magyar ellenzéki pártok.

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

A Soros-féle Avaaz a Facebook-cenzúrát meglovagolva kampányol

Amerika, London, Párizs

Az Avaaz online aktivistahálózat tovább folytatja EP-választási kampányát, legújabb körlevelükben a Facebookon keresztül buzdítják szavazásra a bevándorláspártiakat.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

Kétharmad

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére