Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Operatív törzs: Újabb szociális otthonban jelent meg a koronavírus

888 - Origo

2020.11.17. 12:49

Egy siófoki otthonban 56 dolgozóból 10-nek lett pozitív a tesztje, a 99 lakó közül 44-en lettek betegek. Többségüknek jó az általános egészségi állapota, egy főt kórházba szállítottak, hárman meghaltak – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Torba Attila alezredes elmondta:

jelenleg 1100 katona tehermentesíti az egészségügyi dolgozókat, olyan feladatokat látnak el, amelyek egészségügyi végzettség nélkül is elvégezhetők.

Elmondta, hogy a katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját, és részt vesznek a szigorítások, illetve a kijárási tilalom betartásának ellenőrzésében, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartásában. 93 kórházban – megfelelő szakmai felügyelet mellett – tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat olyan feladatok ellátásában, amelyek egészségügyi szakképesítés nélkül is elvégezhetők, és ellátják az egyes kijelölt intézmények őrzését, védelmét. Torba Attila elmondta, a honvédség folytatja a közoktatási intézmények fertőtlenítését.

Müller Cecília országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy

vérplazmaadásra jelentkezhet mindenki, aki már átesett a betegségen, ez pedig nagy segítség lehet az új súlyos fertőzöttek kezelésében.

A vérplazmát adók 10%-a rendelkezik annyi ellenanyaggal, amit fel tudnak használni.

Elmondta, hogy az elmúlt 24 órában összesen 91 ember halt bele a koronavírus-betegségbe Magyarországon.

A legfiatalabb halálos áldozat 25 éves volt.
7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-an vannak lélegeztetőgépen. A laboratóriumi tesztek száma eddig 1 388 132 volt – mondta Müller Cecília.

 

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte, hogy a maszkviselés szabályainak megsértése miatt az elmúlt 24 órában 293 esetben intézkedtek a rendőrök, bezárásról pedig három esetben döntöttek. A főváros V. kerületében egy kávézó a tilalom ellenére nyitva tartott.

Kijárási tilalom megszegése miatt 358 emberrel szemben intézkedtek. Eddig összesen 3438-an szegték meg a kijárási tilalmat. Az elmúlt 24 órában elrendelt hatósági házi karanténok száma 5009.

 

Müller Cecília kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenlegi tudásuk szerint

a koronavírussal szembeni védettség 6 hónapig tart.

Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy ezen a területen számos kutatás folyik, ami a koronavírus elleni védőoltás szempontjából is kiemelten fontos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére