Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: Idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül

888.hu

2021.06.22. 14:30

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, mindenkit arra ösztönöz, hogy szerezzen nyelvvizsgát, mert nehézséget okoz, ha valaki nem beszél idegen nyelveket.

 

Novák Katalin elmondta: a nyelvvizsgáról szóló javaslatot a szerdai kormányülésen terjesztik elő.

A gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítésével kapcsolatos kérdésekre azt válaszolta: a kormány megvizsgálta, mivel tudna leginkább segíteni a gyermekes családoknak, és erre az adó-visszatérítést tartotta a legigazságosabb megoldásnak.

Ezt azt jelenti, hogy az állam lemond bevételei egy részéről.

Ilyen támogatás soha, sehol máshol nem volt még”

– emelte ki, hozzátéve: a részletszabályokon még dolgoznak.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az MNB nem támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását, és arra figyelmeztette az embereket, hogy azt csak az vegye igénybe, akinek muszáj, azt felelte: a jegybank a dolgát végzi, hiszen egyik feladata, hogy növelje a pénzügyi tudatosságot.

A moratórium igénybevétele szabad döntés – mondta, hangsúlyozva: a kormány szerint óriási segítség, hogy a járvány idején nem kell a hiteltörlesztéssel is foglalkozniuk a nehéz helyzetben lévőknek.

A pedofilellenes törvénycsomag elfogadása miatti tiltakozásokkal és az uniós vizsgálatokkal összefüggésben elmondta: Magyarországon mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, az pedig mindennapos dolog, hogy az uniós intézmények vizsgálatot folytatnak.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte: augusztus 31-éig várhatóan mintegy 50 ezren szereznének diplomát, közülük nagyjából 20 ezer hallgatónak nincs meg az ehhez szükséges nyelvvizsgája.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt egy évben a nyelvtanulási lehetőségek jelentősen beszűkültek

– mondta.

Ismertette, hogy az ITM és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár megbeszélést folytatott meghatározó ifjúsági szervezetekkel, amelyek azt javasolták, hogy

a múlt évhez hasonlóan idén is kaphassák meg a fiatalok a diplomájukat nyelvvizsga nélkül.

Az államtitkár szerint az intézkedés hozzájárulna ahhoz, hogy a friss diplomások minél hamarabb elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon, ezzel a gazdaság újraindítását is segítve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére