Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: Idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül

888.hu

2021.06.22. 14:30

A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, mindenkit arra ösztönöz, hogy szerezzen nyelvvizsgát, mert nehézséget okoz, ha valaki nem beszél idegen nyelveket.

 

Novák Katalin elmondta: a nyelvvizsgáról szóló javaslatot a szerdai kormányülésen terjesztik elő.

A gyermeket nevelő szülők szja-visszatérítésével kapcsolatos kérdésekre azt válaszolta: a kormány megvizsgálta, mivel tudna leginkább segíteni a gyermekes családoknak, és erre az adó-visszatérítést tartotta a legigazságosabb megoldásnak.

Ezt azt jelenti, hogy az állam lemond bevételei egy részéről.

Ilyen támogatás soha, sehol máshol nem volt még”

– emelte ki, hozzátéve: a részletszabályokon még dolgoznak.

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az MNB nem támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását, és arra figyelmeztette az embereket, hogy azt csak az vegye igénybe, akinek muszáj, azt felelte: a jegybank a dolgát végzi, hiszen egyik feladata, hogy növelje a pénzügyi tudatosságot.

A moratórium igénybevétele szabad döntés – mondta, hangsúlyozva: a kormány szerint óriási segítség, hogy a járvány idején nem kell a hiteltörlesztéssel is foglalkozniuk a nehéz helyzetben lévőknek.

A pedofilellenes törvénycsomag elfogadása miatti tiltakozásokkal és az uniós vizsgálatokkal összefüggésben elmondta: Magyarországon mindenki szabadon nyilváníthat véleményt, az pedig mindennapos dolog, hogy az uniós intézmények vizsgálatot folytatnak.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte: augusztus 31-éig várhatóan mintegy 50 ezren szereznének diplomát, közülük nagyjából 20 ezer hallgatónak nincs meg az ehhez szükséges nyelvvizsgája.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt egy évben a nyelvtanulási lehetőségek jelentősen beszűkültek

– mondta.

Ismertette, hogy az ITM és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár megbeszélést folytatott meghatározó ifjúsági szervezetekkel, amelyek azt javasolták, hogy

a múlt évhez hasonlóan idén is kaphassák meg a fiatalok a diplomájukat nyelvvizsga nélkül.

Az államtitkár szerint az intézkedés hozzájárulna ahhoz, hogy a friss diplomások minél hamarabb elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon, ezzel a gazdaság újraindítását is segítve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére