Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin: A népességfogyás lassul, a születések száma pedig nő

888 - Magyar Nemzet

2020.11.20. 19:05

„Az otthonteremtési programnak köszönhetően ma többen élnek saját tulajdonú otthonban, és a családok jobb körülmények között nevelhetnek gyermekeket, mint korábban” – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Hetek hetilapnak adott interjújában.

A Magyar Nemzet megírta, hogy az interjúban Novák Katalin kifejtette, hogy a családpolitika sikerességét a demográfiai mutatókon, a gyermeket nevelő családok jólétén lehet lemérni, és azon, hogy egy közösség mennyire családbarát. A demográfiai adatok kedvező, biztató eredményt mutatnak:

negyven éve nem volt ennyi házasságkötés, hatvan éve nem volt ilyen alacsony a válások száma, és több évtizede nem volt annyira magas a gyermekvállalási kedv, mint jelenleg. Utóbbi több mint húsz százalékkal emelkedett az elmúlt években, Európában a legnagyobb növekedés ebben a tekintetben Magyarországon volt

– emelte ki a miniszter.

Novák Katalin hozzáfűzte: a népességfogyás lassul, a születések száma pedig nő, és a szegénységi mutatók is kedvező irányba változtak az utóbbi tíz évben, a gyermeket nevelő családoknál jelentős jövedelem- és vagyonnövekedés tapasztalható, a családosok, nagycsaládosok megítélése pedig szintén kedvezően változott.

Januártól Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját vezetik be, jövő nyáron pedig emelkedik a Csecsemőgondozási díj összege. Az intézkedések ismét érzékelhető lépéseket jelentenek azon Orbán Viktor miniszterelnök által is deklarált cél eléréséhez, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon éljenek, mintha nem vállaltak volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére