Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem szívózott a román belügyminisztérium a Minority SafePack aláírásokkal

Forisek Ádám

2018.07.17. 10:05

254 871 MSPI - európai kisebbségvédelmi kezdeményezés-aláírást hitelesített a román belügyminisztérium az áprilisban leadott több mint háromszázezerbõl.

Mint ismert, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség április 11-én iktatta a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés romániai aláírásait az Országos Lakosság-nyilvántartási Igazgatóságnál. Kelemen Hunor, a polgári kezdeményező bizottság tagja akkor kifejtette: abban bízik, hogy nem politikai és nem elutasító döntés születik.

A Szövetség elnöke úgy véli, a nemzeti hatóság korrekten járt el, amikor munkáját végezte, és a kötelező adminisztratív vizsgálatot hajtotta végre az elmúlt három hónapban.

Bizakodók vagyunk, hiszen Romániában, így az Európai Unióban is elhárult az utolsó adminisztratív akadály az MSPI európai leadása elől. Meglesz az egy millió aláírás, amit az Európai Bizottság asztalára letehetünk”

– hangsúlyozta Kelemen Hunor, rámutatva arra: a következő hónapokban is dolgozni kell, párbeszédet folytatni és érvelni, továbbá partnereket keresni a különböző tagállamok képviselőiben.

RMDSZ

Nagyon jó hír hét elejére! 254 871 MSPI - európai kisebbségvédelmi kezdeményezés-aláírást hitelesített a román belügyminisztérium az áprilisban leadott több mint háromszázezerből.

Ezzel a döntéssel jelen állás szerint meglesz az egymillió aláírás, amit a kezdeményezők az Európai Bizottság asztalára letehetnek.

Vincze Loránt, a FUEN elnök elmondta, hogy eddig 984 852 aláírást hitelesítettek az Európai Unió különböző tagországaiban. Hátravan azonban még Ausztria, Bulgária, Észtország, Franciaország, Görögország, Olaszország és Lengyelország.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére