Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy Imre a magyar függetlenségért halt meg

888.hu

2021.06.16. 12:00

Nagy Imre 32 évvel ezelőtti újratemetésének fő üzenete, hogy Magyarországon hosszú távon csak függetlenségben lehet kormányozni.

 

Magyarországot hosszú távon nem lehet, nem szabad a magyar függetlenség ellenében vagy anélkül kormányozni; ez volt Nagy Imre és mártírtársai 32 évvel ezelőtti újratemetésének üzenete – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ötvenhatos vértanúk emléknapján rendezett ünnepségen szerdán Budapesten, a mártírhalált halt miniszterelnök szobránál.

Orbán Balázs kifejtette: bárkihez is kerüljön a hatalom, elsődleges feladata a magyar érdekek képviselete és a magyar szuverenitás védelmezése kell, hogy legyen. Aki nem képes felnőni ehhez a feladathoz, annak azzal kell szembenéznie, amivel az elnyomó Kádár-rendszernek kellett: bukással és feledéssel; aki pedig képes erre, az méltó a nemzet megbecsülésére és emlékezésére – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy Nagy Imre és mártírtársai ilyen emberek voltak.

A politikus az 1989. június 16-án tartott újratemetésről azt mondta: talán a rendszerváltoztatás egyik legmeghatározóbb pillanata volt. Felidézte: szinte minden családban él anekdota arról, hogy az idősebbek, akikben még élt 1956 emléke, hogyan reagáltak a látottakra, hallottakra.

A szélsőbaloldalon állandóan az intrikák, széthúzás, leszámolások, az árulások voltak a jellemzőek, nem volt ez máshogy az ’50-es években Magyarországon sem”

– mondta az államtitkár.

„Nincs az a gazdasági eredmény, nincs az a tudományos siker, amely igazolhatna egy olyan politikai rendszert, amely így számol le sajátjaival” – fogalmazott, hozzátéve: az elnyomó rendszer saját maga felett mondott ítéletet azzal, hogy az egykor a rendszerhez tartozó Nagy Imrét halálra ítélte. A sebek, amelyeket a kommunista politikus kivégzése és a magyar szabadságharc erőszakos leverése ütöttek, végül nemcsak Magyarország, hanem

az egész kommunista eszme és az arra épülő rendszer bukását alapozták meg

– mutatott rá.

Az a vereség, amit a nemzetközi kommunizmus a magyar események után elszenvedett, végül épp Nagy Imre újratemetésének napján vált igazán nyilvánvalóvá – fogalmazott Orbán Balázs. Hozzátette:

Nem lehet egyetlen politikai rendszert sem elnyomással, hazugságra és folyamatos megfélemlítésre alapozva, a nép ellenében működtetni.”

Az államtitkár szerint a függetlenség iránti vágy, a szuverenitás régi kívánalma miatt Nagy Imre alakja „rezonál a magyar néplélekkel, letartóztatása és megöletése szimbólummá, a magyar függetlenségi vágy eltiporhatatlan szimbólumává vált, miközben ennek tagadására épült Kádár János teljes rendszere”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milliókat érnek a politikusokról készült paródiák

Néhány humorista nagyon jól megél a kormánypárti politikusokról és közéleti személyiségekről készített paródiákból.

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

Karácsony Gergely naponta átlagosan 3-4 posztot rak ki a Facebook-oldalára. Az elmúlt napok bejegyzései alapján az a tapasztalat, hogy még említés szintjén sem foglalkozik a budapestiek helyzetével, helyette inkább a kampányával törődik, és országot jár. 

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

A DK kvízprofesszora szerint a kormány által feltett kérdések „nem normálisak”, azt állítja, azokra csakis nemmel lehet válaszolni.

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Ha Kunhalmi Ágnesnek a 168.hu-n megjelent friss interjújára gondolok, amelyben felmagasztalja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, akkor akár az is eszébe juthat az embernek, hogy Kunhalmi MSZP-társelnök és a pártja nem is akarja megnyerni a 2022-es választásokat. Magyarán eleve bukásra készülnek.

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

A Netflixen futó „Meleg szemmel” című reality szereplője, Tan France divattervező tavaly jelentette be, hogy párjával gyermeket várnak.

Európai magyarnak lenni

Európai magyarnak lenni

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére