Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mirkóczki Gyurcsány pártját dicsérte

Pörge Béla

2018.05.31. 10:34

A Jobbik szóvivõje szerint senki sem örül Dúró Dóra kizárásának, de nem tehettek mást.

Kedden beszámoltunk róla, hogy a Jobbik kizárta Dúró Dórát. Az indoklás szerint bizalmi válság alakult ki a képviselő asszonnyal szemben. Később Dúró visszaadta a mandátumát.

Szerdán Mirkóczki Ádám az ATV-ben beszélt az ügyről. Elmondása szerint senki sem örül a kizárásnak a pártban, azonban úgy véli, nem tehettek mást.

Szakad a Jobbik, máris kizárták Dúró Dórát

A döntést kedden hozta meg a Jobbik. Az indoklás: bizalomvesztés.

Dúró Dóra korábban nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy kilép-e a pártból, helyette viszont Mirkóczki válaszolt a műsorban.

Szerintem Dúró Dórában is van annyi tartás, hogy ezek után nem marad. Én biztosan nem maradnék. Egészen biztos. Azok után, hogy egy frakció kizár, nem hiszem, hogy nekem abban a pártban dolgom lenne"

– mondta a párt szóvivője.

Mirkóczki szerint Dúró nem követett el etikai vétséget, támogatásával viszont legitimálta Toroczkai platformját, ez volt a bűne.

A frakció 80 százaléka a párt bomlasztásának értékeli azt, amit Toroczkai László művel"

– mondta Mirkóczki, aki megerősítette, hogy továbbra is a cukisodással megkezdett utat szeretnék járni.

A szóvivő kiemelte azt is, hogy nem emlékszik olyanra, hogy két személy indult volna a Jobbik elnöki posztjáért.

Vannak olyan pártok, amelyek sikeresek, akiktől nem szégyen tanulni. Ilyen a Fidesz vagy a DK, ezekben a pártokban nem tapasztaltunk olyat, hogy többen indulnak az elnöki posztért, erős a belső kohézió. A sikeres pártokra nem jellemző, hogy össze-vissza platformosdit alapítunk"

– jelentette ki a jobbikos politikus.

Mirkóczki Ádám szerint az elnökség most megmutatta, hogy milyen fegyelmet vár el. Szerinte csak így lehetnek sikeresek. Elmondta azt is, hogy szóvivőként olykor olyanokat is mond, amivel nem ért egyet, de a többség akaratát el kell fogadni, ez normális.

Eközben Toroczkai László szinte menthetetlennek érzi a Jobbik egységét, amelynek bomlasztójaként a jelenlegi vezetőséget nevezte meg csütörtökön az M1-en.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére