Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minél előbb újra kell indítani a közösségi életet

888.hu

2021.06.10. 10:15

Novák Katalin, a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője beszélt a feladatairól.

 

Meg kell teremteni a feltételeit a közösségi élet mielőbbi újraindításának – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol arról beszéltek, hogy a miniszter vezetésével feláll a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs. Erről Novák Katalin közölte, hogy egy „széles körű” operatív törzs lesz, állandó tagokkal és meghívottakkal.

Novák Katalin szólt arról is, hogy ha lehetőség lesz rá, és a gazdasági növekedés megengedi, akkor a gyermekes családok jövőre visszakapják a befizetett személyi jövedelemadót.

Ez azt jelenti, hogy amit a családok személyi jövedelemadóként befizettek, abból egy jelentős összeget visszakapnak, amelynek lesz egy felső értékhatára.

Emlékeztetett: a kormány család- és gazdaságpolitikájának az az alapja, hogy az emberek a munkájukkal megkeresett pénzt minél inkább a családjukra, gyermekeikre fordíthassák.

Ezért csökkentjük folyamatosan a jövedelmet terhelő adókat, ezért vezettük be az egykulcsos adórendszert (...), és minél több gyermeket nevel valaki Magyarországon, annál kevesebb személyi jövedelemadót fizet”

– jelezte a miniszter.

Hozzátette, hogy bevezették a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentességét, és jövőre a 25 év alattiak is részesülhetnek ebben.

Novák Katalin hangsúlyozta, muszáj dolgozni ahhoz, hogy az ország működjön, „mi így vészeltük át ezt a nagyon nehéz évet”, szemben más országokkal, ahol elkezdtek „osztogatni”.

A kormány nem megszorításokban, hanem lehetőségekben gondolkodik, és előremenekül. Ráadásul a magas átoltottság miatt van esély arra, hogy Magyarország megerősödve kerüljön ki a járványból – tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére