Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer: A kínai és orosz vakcinára vár Európa

888, MTI

2021.03.02. 14:30

Egész Európa a kínai és az orosz vakcinára vár, ezekért állnak sorba, miközben Magyarországra már mindkét oltóanyagból érkezett – állítja Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

 

Habár már az unió vezető államai szerint is példaértékű a magyar vakcinabeszerzés, a magyar baloldali ellenzék részéről folyamatosak a támadások, melyek szerint a kormány nem kötött le megfelelő mennyiségű vakcinát.

Az emberek vakcinák elleni hergeléséről nem szeretett volna lemaradni Dobrev Klára sem, aki azzal vádolta meg a magyar kormányt, hogy nem tesz meg mindent a vakcinabeszerzésért, hiszen az EU-s vakcinakeretet nem teljes mértékben hívja le.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára úgy reagált a vádra az M1-nek adott interjújában, hogy amivel a baloldal próbálkozott az elmúlt napokban, az „nettó hazugság”.

A probléma nem az, hogy a kormány nem kötött volna le elegendő vakcinát, hanem az, hogy egészen eddig a megrendelt mennyiség csupán öt százaléka érkezett meg hazánkba.”

 

A kormány szeretné, ha októberre meglenne a kellő vakcinamennyiség ahhoz, hogy mindenki beoltathassa magát, így teljesen értelmetlennek látják, hogy decemberi foglalásra kössenek le vakcinát.

Mindent mondtak rólunk, azt mondták, hogy emberkísérletet hajtunk végre, épp csak nem neveztek bennünket tömeggyilkosnak”

– emlékeztette Menczer Tamás a műsorvezetőt, majd kifejtette, hogy most már a vezető európai országok szerint is a magyar vakcinabeszerzés volt a helyes út.

Annak ellenére, hogy Dobrev Klára DK-s EP-képviselőtől kezdve Gyurcsány Ferencen át az egész baloldal igyekszik lejáratni a kormány vakcinabeszerzésének hatékonyságát,

az átoltottságot felmérő friss statisztikai adatok szerint Magyarország a harmadik helyen áll az Európai Unióban.

Hozzátette: ha az unió is elküldi az eddig megígért vakcinákat, ez a szám magasabb is lehet, de egyelőre Brüsszelből csak 5 százaléka jött meg az oltóanyagoknak.

Menczer hangsúlyozta, hogy bármennyire is próbál az ellenzék Magyarországot más országokhoz hasonlítva versenyt csinálni a beoltottság mértékéből, kizárólag a vírusra tekinthetünk vetélytársként, amivel fel kell vennünk a versenyt.

Ez közös cél, és nem szabad politikai kérdést csinálni belőle

– mondta, majd hozzátette: csak a Gyurcsány által vezetett baloldal teszi azzá, akik többek között a vakcina ellen is hergelnek.

Menczer megemlítette továbbá, hogy újabb kínai és orosz vakcinaszállítmányok várhatók, így azt reméli, hogy a magyar mutatók továbbra is javulni fognak.

Az oltásigazolvánnyal kapcsolatban a Kossuth rádió kérdésére az államtitkár azt mondta, hogy az EU-ban semmilyen megállapodás nem született.

Ez jelenleg úgy néz ki, hogy majd valamikor valakik kapnak valamit, ami valamire majd feljogosítja őket.”

 

Hozzátette: mivel egész Európa az orosz és a kínai vakcinára vár, nehezen elképzelhető, hogy az ezekkel beoltott embereket kirekesszék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére